În sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat profesorul Florin Fărcăşescu rămăsese dator unei eleve, Moţi Lucia, care nu a promovat în vară din cauza notei slabe la limba română.

Ovidiu badescu iubitLa matematică se pare că ar fi luat notă de trecere, datorită faptului că a reuşit să discute cu profesorul ce a corectat lucrarea la matematică, convingându-l să o supraevalueze. El a luat legătura cu profesorul Ovidiu Bădescu, profesor corector la proba matematică T2, în data de 1 iulie 2011, pentru a se asigura că nota primită este mai mare decât cea meritată.

Potrivit procurorilor, în discuţia de mai sus se face referire la lucrarea candidatei Tanc Lucia (numele dinainte de căsătorie), care a susţinut examenul la matematică la proba T2.
Profesorul Ovidiu Bădescu a scăpat de amenda penală, dar procurorii explică faptul că faţă de Moţi Lucia fostă Tanc, lucrarea penală a fost disjunsă către Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa şi că, cel mai probabil, procurorii reşiţeni vor continua audierile şi lucrarea penală, faţă de toţi cei ce apar în rechizitoriul acesta şi au favorizat unii elevi să obţină note nemeritate la examenul de Bacalaureat din anul 2011.
De asemenea, profesorii Florin Fărcăşescu şi Milotin Mirela au fost trimiş în judecată, iar alţi trei profesori au fost amendaţi cu amendă penală de 1.000 de lei.
foto: resita.adevarul.ro
Convorbire telefonică:
FĂRCĂŞESCU FLORIN: Aşa, auzi? Ce am vrut să zic? Ieri o rămas ălea aşa cum ai vorbit, nu?
OVIDIU: A, da! Da, da, da.
FĂRCĂŞESCU FLORIN: Bine. Bine, mulţumesc.
OVIDIU: Da, sigur. Am mai urcat ceva. Nu mai ştiu, la una am mai putut, am convins-o pe aia. Dar oricum 10 sutimi, nu mai mult.
FĂRCĂŞESCU FLORIN: Bine, bine.
OVIDIU: Dar nu sub. Da, e ok.
sursa: Rechizitoriu

Leave a reply