lucru drumLicitatiile publice de achizitii in Costructii domina piata achizitiilor publice. Una din 3 licitatii de achizitii este o licitatie din domeniul Constructiilor, asa arata cel mai recent studiul facut de licitatia.ro privind cererea din sectorul public din primele 6 luni ale anului 2013.

Una din 3 licitatii de achizitii este o licitatie din domeniul Constructiilor, asa arata cel mai recent studiul facut de licitatia.ro privind cererea din sectorul public din primele 6 luni ale anului 2013.

Licitatiile publice din domeniul constructiilor domina piata cererii de achizitii publice cu o pondere de 33% fata de totalul licitatiilor publicate. Aici intra licitatiile de achizitii lucrari de constructii, reparatii, intretineri, lucrari de instalatii, materiale de constructii, lucrari de drumuri si poduri si autostrazi.

Pe locul 2 dupa  sectorul constructiilor este  sectorul serviciilor cu o cota de 27% din totalul licitatiilor. Putem observa o dezvoltare a acestui sector in ultimii ani prin cresterea cererii de servicii pe piata achizitiilor publice.

Cele mai cautate servicii in achizitiile publice ale statului sunt cele de curatenie, salubrizare, servicii financiare si de asigurare, publicitate si consultanta.

Licitatiile publice din domeniul IT si cel Medical au cate 8% din totalul achizitiilor publicate.

Achizitiile de Auto au scazut in ultimii ani ajungand sa aiba o cota de doar 4% din totalul licitatiilor, si aici jumate din licitatii sunt de achizitii piese, service, reparatii si intretinere auto.

O cota de 4% au si cererile de achizitii publice din categoria petrol si gaze aici fiind incluse atat licitatiile publice de achizitii produse petroliere cat si produse chimice si coloranti.

Achizitia de Mobilier are o pondere de doar 2% din totalul cererii din secorul public, aceasta cerere mentinanduse constanta in ultimii 2 ani.

In categora Alte Produse cu o cota de 14%, au fost incluse produsele alimentar, textile, echipamente de protectie, echipamnete de laborator etc.

 

Licitatia.ro – lider in domeniul Monitorizarii Licitatiilor Publice din Romania!

 

Facilitati oferite abonatilor www.licitatia.ro:

    Acces la toate licitatiile publicate in SEAP, Monitorul Oficial VI, BRM, ZIARE.Alerte zilnice pe e-mail cu toate licitatiile publicate in ziua respectiva.Acces la licitatii din Romania, UE, si la Castigatorii licitatiilor din Romania.Acces la Caiete de sarcini, Documentatii,Textul integral al licitatiilor de achizitii.Serviciu suport on-line pentru abonati

Alertele zilnice trimise contin informatii personalizate, ceea ce ofera o imagine de ansamblu asupra posibilitatilor de crestere persoanelor din conducere, astfel putand sa filtreze informatiile care sunt importante cu adevarat si luarea deciziilor rapid si corect.

 

Despre Ioana srl

Llicitatia.ro este lider in domeniul Monitorizarii Licitatiilori Publice din Romania !
Zilnic monitorizam toate Licitatiile Publice din Romania si trimitem abonatilor nostri alerte personalizate pe e-mail cu licitatiile din domeniu lor de activitate.
Licitatia.ro este site-ul tau de licitatii publice !

Leave a reply