Arhivă

DEŢINĂTORI ILEGALI DE ARME NELETALE, DEPISTAŢI ÎN URMA COOPERĂRII POLIŢIŞTILOR ROMÂNI ŞI BULGARI

pistol (1)200 de infracţiuni privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor au fost constatate, în patru luni, în urma unei acţiuni coordonată la nivel naţional de Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din I.G.P.R.. / Totodată, poliţiştii au descoperit şi ridicat în vederea indisponibilizării 95 de arme neletale, peste 630 de cartuşe şi aproximativ 6.500 de articole pirotehnice.
Poliţiştii structurilor teritoriale de arme, explozivi şi substanţe periculoase, sub coordonarea D.A.E.S.P. – I.G.P.R. au desfăşurat, începând cu luna aprilie a.c., o amplă acţiune, împreună cu autorităţile bulgare, pentru verificarea legalităţii deţinerii armelor cu gaze iritant lacrimogene şi aer comprimat, de către persoanele care le-au achiziţionat din afara ţării.

Activităţile poliţiştilor s-au desfăşurat cu sprijinul ataşatului de afaceri interne, care a relaţionat cu reprezentanţii structurilor de poliţie din cadrul municipiilor reşedinţă de regiuni Ruse, Pleven, Vratsa, Montana, Vidin, Sofia, Plovdiv, Stara-Zagora, Burgas, Varna, Dobrici şi Silistra. Totodată, autorităţile române au purtat discuţii cu autorităţile bulgare referitoare la cadrul legislativ pe linia armelor şi alinierea la legislaţia comunitară.

În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 200 de infracţiuni, respectiv 85 de introducere ilegală în ţară a armelor sau a muniţiilor, în concurs cu 113 infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor şi două infracţiuni la regimul materiilor explozive. De comiterea acestor fapte sunt suspectate 89 de persoane.

De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării, 95 de arme neletale, 631 de cartuşe şi 6.359 de articole pirotehnice din clasele I şi II.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts