trmvai imperio aradPrimăria municipiului Arad anunţă finalizarea primei părţi a licitaţiei organizate în vederea achiziţionării a şase tramvaie noi. „Prin această licitaţie, municipiul Arad îşi propune să cumpere şase garnituri noi de tramvai, ca parte a programului de modernizare a transportului public pe şine, derulat în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare”, a declarat sâmbătă Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad. Bugetul pentru achiziţia de tramvaie noi este de 8,7 milioane euro, fiind solicitate şase garnituri moderne, eficiente energetic, cu o durată de exploatare de minim 30 de ani şi 600.000 de kilometri. Potrivit lui Gheorghe Falcă, licitaţia pentru achiziţia de tramvaie moderne pentru municipiul Arad a fost publicată pe SEAP, ofertele fiind depuse până în data de 1 iulie a.c. Au fost cumpărate cinci caiete de sarcini, însă la licitaţie s-au înscris numai două firme, Pojazdy Szynowe PESA din Polonia şi SC Astra Vagoane Călători SA din Arad, producătorul tramvaiului Imperio.

Comisia de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii de achiziţie a celor şase tramvaie noi pentru municipiul Arad a transmis joi, către cele două firme participante la licitaţie, scrisorile de invitaţie la şedinţa de clarificări, programată pentru data de 13 august 2013. De asemenea, Comisia de evaluare a transmis către cele două firme şi listele cuprinzând aspectele din cadrul ofertelor tehnice pentru care sunt solicitate date suplimentare, documentele fiind întocmite cu sprijinul consultantului extern, consorţiul IC Consulenten Ziviltechniker GmbH – Technoma Consulting/Marketing GmbH (Austria) şi aprobate de departamentul de achiziţii al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Procedura de achiziţie a şase tramvaie noi în municipiul Arad se desfăşoară în conformitate cu Politicile şi Regulile BERD privind achiziţiile şi cuprinde două etape: depunerea ofertelor tehnice iniţiale şi depunerea ofertelor tehnice finale (îmbunătăţite), însoţite de ofertele financiare. Ofertele tehnice iniţiale au fost deschise în data de 1 iulie, urmând ca după şedinţa de clarificări, programată pentru data de 13 august, să fie întocmit, aprobat de către BERD şi transmis ofertanţilor un Memorandum care va cuprinde toate rectificările solicitate de Beneficiar în urma evaluării ofertelor din prima etapă. În cadrul celei de-a doua etape a licitaţiei, companiile vor fi invitate să depună oferte tehnice îmbunătăţite, cu respectarea tuturor cerinţelor incluse în memorandum, precum şi ofertele financiare.CATALIN BOTEZATU - magazin oficial

Leave a reply