Purtatorul de cuvant al Guvernului Romaniei, Andrei Zaharescu, confirma public faptul ca Guvernul va transmite Consiliului Suprem de Aparare a Tarii rezultatul finalizarii negocierilor privind privatizarea companiei CFR Marfa, dupa ce acesta a fost aprobat in sedinta de Guvern de astazi.

Decizia Guvernului este consecventa cu procedura pe care a aprobat-o CSAT in ceea ce priveste strategia de privatizare a CFR Marfa. Consideram ca, daca CSAT s-a pronuntat in legatura cu aceasta privatizare inainte de derularea sa, trebuie sa se pronunte si cu privire la rezultatele negocierii.

Guvernul asteapta o decizie in prima sedinta a CSAT, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale neavand dreptul legal sa exprime pozitii in numele CSAT (din a carui componenta nu face parte).

Din punctul de vedere al mai multor ministere, precum Ministerul Apararii Nationale sau Ministerul Justitiei, in baza legii, aceasta companie este una strategica si face obiectul atributiilor CSAT. Guvernul va transmite toate documentele necesare, in acest sens.

Din partea CSAT, Guvernul asteapta discutii si decizii responsabile referitoare la privatizarea unei companii strategice; polemicile si declaratiile politicianiste ale reprezentantilor Administratiei Prezidentiale sunt contrare interesului public si bunei functionari a institutiilor statului, precum si indeplinirii angajamentelor pe care Romania si le-a asumat de-a lungul timpului in fata partenerilor nostri internationali – Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala.

Solicitam din partea Administratiei Prezidentiale tratarea cu responsabilitate a acestor subiecte, populismul si demagogia prezente in ultimele zile fiind contraproductive.

Leave a reply