Superbingo.rolubenita otelu rosu piataCura cu pepene rosu aduce foarte multe beneficii sanatatii iar consumul sau in cantitati mari nu ingrasa pentru ca are putine calorii. Pepenele rosu este o sursa excelenta de vitamina C, vitamina A si vitamina B6, tiamina, potasiu şi magneziu. O cura cu pepene rosu este ideala in anotimpul fierbinte de vara. Se poate face cura cu pepene de 2-3 saptamani, inlocuinsu-se o masa cu acest deliciu dulce si zemos. Cura cu pepene are efect detoxifiant si ajuta la intarirea imunitatii organismului.

Oamenii de stiinta au descoperit ca in spatele acestui gust placut exista o cantitate mare de antioxidanti ce ne sunt benefici pentru sanatate. De exemplu, pepenele rosu contine licopen, o substanta foarte puternica cunoscuta ca fiind aminoacid. Aminoacizii ajuta la diviziunea celulara, la cicatrizarea ranilor si la indepartarea amoniacului din orgamism.
Cercetatorii sustin ca pepenele rosu ajuta si in cazul presiunii arteriale ridicate dar este si un benefic tratament pentru complicatiile vasculare sau pentru scaderea nivelului glucozei din sange.
Proprietatile acestui fruct sunt favorabile inimii pentru ca el detine un nivel scazut de colesterol si de grasimi saturate.
Consumul de pepene imbunatateste circulatia si functiile cardiovasculare. Aminoacizii ce se gasesc in acest fruct ajuta la pastrarea arterelor in stare buna si totodata imbunatatesc fluxul sanguin.
Medicii spun ca sucul de pepene ajuta la tratarea hepatitei cronice, dar este benefic si celor care sufera de hipertensiune, au pietre la rinichi sau orice fel de disfunctii ale rinichilor.
Cei mai multi oameni nu consuma samburii, insa e bine de stiut ca acestia contin zinc, fier, omega 6, proteine si fibre care se absorb usor in organism.
Pepenele verde contine 96% apa, asa ca este si un bun hidratant. Pe langa apa mai contine calciu, magneziu, potasiu, sodiu si saruri hidratante.
In concluzie, sa profitam din plin de beneficiile acestui minunat fruct!

Leave a reply