IMGA0146Prin rezoluţiile Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin dispuse în dosarul nr.285/P/2013 s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuiţii:

B.- G.M., O.C., G.M., G.I., B.I., M.G., L.C., B.C., P.I. şi D.C. cu privire la comiterea infracţiunii de evaziune fiscală prev. de art.9 lit.a şi c din Legea nr.241/2005;

Faţă de susnumiţi sunt efectuate cercetări penale pe marginea activităţilor de exploatare a unor cantităţi însemnate de material lemnos în urma cărora a fost produs bugetului de stat un prejudiciu însemnat.

În cursul acestei zile au fost efectuate percheziţii la 14 sedii de Ocoale Silvice aflate pe raza teritorială a Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Caraş – Severin precum şi la sediile unui număr de 3 societăţi comerciale.

Faţă de învinuiţi nu a fost luată măsura preventivă a reţinerii.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Leave a reply