CATALIN BOTEZATU - magazin oficialbratu

Medicina integrativă are o conotație mai largă. Ea cuprinde totalitatea metodelor prin care se poate aborda sănătea omului. În cabinetul propriu medicul Carmen Bratu asociază metodele clasice ale medicinei cu metode alternative, adică utilizează aparatul de biofeedback SCIO. Acesta este un dispozitiv care detectează și reduce stresul.
Prin această metodă nu se pune neapărat un diagnostic; prin metoda de biorezonanță se pune un prediagnostic, pentru că se văd de fapt potențialele boli pe care noi le putem conștientiza și chiar putem preveni apariția acestora. Se stabilesc dezechilibrele din corp și tot ce este dezechilibru înseamnă că se poate echilibra, a concretizat medicul.
În cazul acestor terapii important este ca cel în cauză să-și conștientizeze boala și să participe la propria vindecare. Întâlnirea cu medicul este destinsă iar clientul nu trebuie să facă nici o pregătire în prealabil. Metoda este total neinvazivă. Singurul lucru pe are trebuie să-l facă clientul este să se relaxeze și să participe la cea mai frumoasă întâlnire a lui cu un medic, după cum îi place medicului Bratu să spună.
Îi numește, pe cei care-i trec pragul, clienți și nu pacienți pentru că respinge din start ideea de bolnav, sporind astfel încrederea persoanei în potețialul propriu de vindecare.
Ce se întâmplă în cadrul unei ședințe de biofeedback?
Ședința în sine reglează dezechilibrele care se produc la nivelul corpului atât pe nivel fizic cât și pe nivelele emoțional și mental. Faptul că se abordează clientul în totalitatea sa presupune și indicațiile ulterioare, indicații pentru stil de viață, indicații nutriționale, pentru schimbarea modului de percepție, de gândire și pe conștientizarea anumitor conflicte sau tipare de comportament ori traume descoperite în urma unor investigații.
”Practic prin acest tip de investigații se sondează partea de subconștient și o aducem la suprafață în conștient. În acest sens, dăm indicațiile clinice ca la orice medic, indicații de dietă, de alimentație, hidratare, mișcare dar și indicații terapeutice, însă cu terapii blânde. De obicei recomand suplimente alimentare pentru că aparatul relevă și nevoia de vitamine, enzime, minerale sau putem descoperi că e nvoie de o detoxifiere ori un tratament antialergic și fac recomandările de rigoare. În anumite cazuri, pentru că specialitatea mea este pediatria, în cazul copiilor, pot să fac și recomandări alopate.”, a precizat medicul.
Această metodă nu are contraindicații de vârstă, sex sau stare fiziologică ori patologică și se pot face investigație inclusiv la nivel intrauterin.
Procedura în cabinet constă în aceea că prin contactul cu aparatul SCIO se face legătura într-un modul subspațiu și se creează un câmp elecromagnetic între client și aparat, aceasta fiind prima parte care se numește calibrare. Ulterior se face așa zisa testare prin care dispozitivul trimite peste zece mii de frecvențe. Acestea reprezintă cele mai uzuale tipare de stres cu care ne confruntăm zilnic, atât stres intern cât și stres extern. Organismul reacționează la aceste tipare de stres sau frecvențe și se întoarce răspunsul organismului la aparat, de aceea metoda se numește biofeedback.
Aparatul măsoară modul în care corpul a reacționat la acești factori de stres iar medicul identifică metodele prin care se aduce la linia de echilibru corpul uman.
Efectul acestor terapii.
În timpul ședinței se folosesc programe de terapie care acționează pe partea conștientă, dar și programe care merg pe subconștientul clientului. Astfel, se trimit frecvențe care neutralizează sau îndepărtează frecvențele de tipare patologice.
Pe parcursul următoarelor 3 zile apare așa-zisa criză de vindecare, adică clientul resimte efectul acestor terapii, mai mult sub formă de senzații, de stare de bine și chiar dispar problemele patologice cu care pacientul a venit la cabinet. Schimbarea este aproape instantanee și se simte pe termen lung, cu condiția să se facă și schimbările în modul de viață.
Cazuri întâlnite.
”Pe parcursul celor 7 ani de când lucrez cu acest aparat am peste 3000 de clienți văzuți și am avut și cazuri grave. Pot să vă dau exemplul unui pacient cu un cancer inoperabil care a venit la mine ca și ultimă speranță. Beneficiul a fost că acest pacient a crezut foarte mult în această procedură. După terapiile efectuate și după terapiile cu suplimente alimentare recomandate, clientul este și-n ziua de astăzi în viață și au trecut de atunci 4 ani. Practic prin terapii și prin toate procedurile aplicate s-a stimulat capacitatea de autovindecare a corpului.”
Cum a ajuns de la pediatrie să practice biofeedback.
”A fost o provocare care a apărut în urmă cu 7 ani. Mi s-a potrivit ca o mănușă această provocare pentru că de 25 de ani de când practic meseria de medic mereu am avut senzația că mai trebuie ceva pe lângă procedurile medicale pe care le efectuam și odată cu acest aparat mi-au venit și răspunsurile la căutările a „acel ceva”. Simțeam asta atunci când aveam pacienți copii. Deoarece copilul nu poate comunica, prin abordarea acestuia într-un context mai larg,  în integritatea lui, în cadrul familiei, pot stabili un diagnostic și o terapie mai eficientă prin cunoașterea problemelor adulților din familie. Practic și vindecarea copiilor este mult mai rapidă, nu mai folosesc atâtea proceduri invazive, atâtea antibiotice.”
Pregătirea profesională.
Pentru a putea practica astfel de metode medicul ne-a destăinuit că a avut nevoie de o perioadă de pregătire, numeroase cursuri și întâlniri internaționale la început, apoi naționale, cursuri de terapii complementare și alternative, procesul fiind de lungă durată. A fost necesar, pentru a practica acest tip de medicină, să cunoască inclusiv termeni de fizică cuantică și să înțeleagă cum funcționează organismul la nivel atomic și subatomic.
Medicina integrativă este tot mai răspândită la noi în țară și practicată de tot mai mulți medici iar populația este tot mai deschisă față de aceste tipuri de terapii, nu la nivelul celor din occident dar există întotdeuna, după părerea medicului, speranță de mai bine și chiar își mărturisește mulțumirea față de cum decurg lucrurile.
”Cei care apelează la medicina integrativă trebui să facă efectiv anumite schimbări în viața lor și să participe la propria vindecare, ceea ce nu este simplu, dar cine reușește își schimbă complet viața.”

 

Leave a reply