Luca malaescuÎntr-un interviu pentru Știri din Banat primarul Luca Mălăiescu ne-a vorbit despre ultima ședință extraordinară a Consiliului Local Oțelu Roșu, ședință în care s-a dezbătut un singur punct pe ordinea de zi. Acesta se referea la taxele locale pe terenuri, clădiri și taxe auto și necesitatea recuperării acestora atât de la persoanele fizice cât și de la cele juridice.
În urma realizării unei analize contabile s-a descoperit o restanță către Consiliul Local de 12 miliarde de lei vechi, la persoane juridice, din care mai sunt eligibile doar 3 miliarde deoarece foarte multe firme care au avut datorii la Consiliul Local au intrat în insolvență sau au fost lichidate, neplătindu-și datoriile la timp. Din cele 3 miliarde peste un miliard sunt numai penalități.
În privința persoanele fizice s-au descoperit datorii de recuperat de 10 miliarde de lei vechi, dintre care 4 miliarde și jumătate sunt penalități pentru că în ultimii 3-4 ani oamenii n-au plătit la timp taxele pe motiv că administrația locală anterioară nu i-a înștiințat pe cetățenii urbei despre toate aceste contribuții.
”Am luat decizia să venim în sprijinul cetățenilor și, implicit, în sprijinul nostru pentru că trecem printr-o perioadă foarte critică, și vă pot spune că în această lună nu vom da nici salariile la Primărie. Am decis, deci, că achitarea arieratelor de peste 90 de zile sunt mai importante pentru bunul mers al instituție. Pentru sprijinul populației am dat o hotărâre de Consiliu Local prin care să-i scutim de plata penalităților cu condiția să plătească taxele în perioada imediat următoare, lucru care ne ajută foarte mult”, a declarat edilul din Oțelu Roșu.
Deși din balanța Primăriei reies fonduri de 35 de miliarde de lei vechi, primarul Luca Mălăiescu a declarat că acest lucru e ireal și că sumele sunt doar pe hârtie. Situația existentă a impus măsuri intense de recuperare a taxelor și impozitelor de la cetățeni și firme, măsuri chiar agresive și care afectează popularitaea de care s-a bucurat până în prezent primarul Luca Mălăiescu.
”Sper ca în decurs de 30 de zile, maxim 60 de zile, să parcurgem toate aceste etape și să ajungem acolo unde trebuie să fim”, a mai declarat edilul urbei de pe Valea Bistrei.

Leave a reply