1017304_445467922216603_1953608173_nJurnaliştii de la The World Geography au realizat un clasament al cascadelor unice din lume, pe primul loc aflându-se o cascadă din România. The World Geography menţionează că există cascade atât de frumoase şi de neobişnuite care lasă vizitatorii uimiţi, aceste minuni ale naturii fiind însă necunoscute pentru multe persoane, informează Yahoo.

Cascada Bigar din Caraș-Severin, una dintre cele mai frumoase cascade din România, se află în fruntea clasamentului pentru că se află exact pe paralela 45, ea fiind unică datorită felului în care cade apa.

Cascada din România este urmată de Cascada Flacăra Eternă din SUA, al cărei nume se datorează flăcării de 10-20 de centimetri pe care o adăposteşte într-o grotă, care arde continuu, aceasta fiind alimentată de gazul din subteran.

Clasamentul „Opt cascade uncie din lume” este completat de: cascada Asik-Asik (Filipine), cascada Orizontală din Golful Talbot (Australia de Vest), cascada Sângelui, de la baza Gheţarului Taylor (Antarctica), cascada Svartifoss (Parcul Naţional Skaftafell din Islanda), cascada Baatara Gorge (Liban), cascada Hierve el Agua (Mexic) mai scriu cei de la Yahoo Știri.

Doi tineri din  Sebeș Alba au ales să-și facă albumul de nuntă la această cascadă spectaculoasă de pe Valea Almăjului. Fotografiile sunt extrem de reușite.

SURSA FOTO: facebook.com

Leave a reply