IMG_4140Astăzi s-au încheiat cele trei zile de întâlniri cu cetățenii și dezbateri publice pe care primarul Eugen Cismăneanțu a ținut să le aibă cu locuitorii orașului după primul an de mandat. De ambele părți s-au discutat și realizările dar și dorințele aflate în stadiul de proiect.

În ceea ce privește locurile de muncă, primarul a subliniat că o societate de cablaje auto din Caransebeș angajează 140 de muncitori din Bocșa, pentru care va asigura gratuit și transportul. ”Este puțin, dar este un început. Deși trebuie să faceți naveta la Caransebeș, cel puțin aveți transportul asigurat” a spus edilul. De asemenea Primăria Bocșa a identificat toate parcelele de teren libere și a început intabularea lor și pregătirea documentației necesare pentru a fi puse la dispoziția investitorilor.

”În contul fundației sunt deja 10.000 de euro pentru realizarea padocului. Din păcate funcționarii Primăriei se mișcă foarte greu. A fost nevoie de două luni pentru aprobarea documentației. Apoi a apărut problema spațiului, a trebuit să identificăm o zonă fără vecinătăți locuite, deoarece un padoc generează mirosuri și mizerie, oricât de curați am insista să fim, câinii fac și ei zgomot. Am găsit și un stfel de teren, în cele de urmă” a explicat primarul care speră ca în câteva luni padocul să devină funcțional.

IMG_4140În cadrul acestor dezbateri publice a fost discutată și situația cu Finanțele Publice. Primăria a cerut realizarea, cu sprijinul Primăriei Bocșa, a unui birou de colectat taxe și eliberat adeverințe la Bocșa, dar răspunsul primit a fost nemulțumitor. ”Eu voi merge până la Chițoiu dacă va fi nevoie, dar nu mă las, voi lupta să avem ce am promis în campanie” s-a angajat Eugen Cismăneanțu.

Problema spitalului a fost și ea amplu dezbătută. Primarul spune că ar fi identificat finanțare externă pentru un Centru Ambulatoriu, care va fi realizat  cel mai probabil în fosta policlinică, după reabilitarea acesteia. ”E greu fără bani. După plata tutuor cheltuielilor obligatorii mai rămânem la buget cu 6 miliarde de lei vechi! Ce putem face în Bocșa cu banii aceștia. Anul acesta am decis să cumpărăm cinematograful, pentru că e o ruină chiar în curtea Primăriei și nu puteam continua așa. S-au renovat și școli, mai ales acolo unde am găsit înțelegere și școlile n-au cerut decât sprijin, fără să aștepte să primească totul de la noi. Cel mai elocvent exemplu este școala din Măgura, Generala 3. Am ajutat și noi cu bani dar au găsit și ei fonduri și s-au făcut foarte multe lucruri acolo” a mai spus primarul.

Comments

Leave a reply