2746mÎn ultimele 48 de ore poliţiştii de frontieră din judeţul Timiş au depistat peste 4.000 pachete de ţigări de contrabandă ascunse în bagajele sau pe corpul unor persoane.

 

În data de 11.05.2013 în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au desfăşurat în zona de competenţă o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, a fost oprită pe comunicaţia E70, pe centura oraşului Deta autoturismul marca „Opel” înmatriculat în România, despre care existau suspiciuni că ar putea transporta ţigări.

Lucrătorii noştri au procedat la identificarea şoferului, cetăţeanul român Daniela M., în vărstă de 41 ani, domiciliată pe raza judeţului Arad. La controlul fizic al autoturismului s-au găsit în portbagaj mai multe pachete de ţigări de diferite mărci, cu timbru de Muntenegru.

În urma inventarierii ţigărilor descoperite în interiorul autoturismului, a rezultat cantitatea de 2.469 pachete, în valoare de 24.690 lei.

 

2747m* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au desfăşurat, tot în data de 11.05.2013, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Lucrătorii noştri au oprit la control pe D.N. 59A un autoturism marca „Opel Vectra”, înmatriculat în România. Autovehiculul era condus de către Andrei N., de cetăţenie română, în vârstă de 39 ani, fiind însoţit de alţi trei conaţionali, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Timiş.

La controlul fizic efectuat asupra autoturismului şi persoanelor, au fost descoperite 1.645 pachete de ţigări de provenienţă R.Serbia, de diferite mărci, dismulate pe corpul persoanelor şi în bagaje.

 

În ambele cazuri, pe numele persoanelor implicate au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete.

Întreaga cantitate de ţigări, evaluată la suma de 39.640 lei, a fost ridicată în vederea confiscării urmând a fi predată inspectorilor vamali.2748m

Leave a reply