herculane vechiDupă ce a prăbușit imperiul Armaș, primarul din Herculane, Nicușor Vasilescu, a reușit să-i convingă pe oamenii de afacere din Herculane, și nu numai, să investească în turismul balnear. Edilul a conceput împreună cu experții Națiunilor Unite un plan prin care stațiunea să renască.

După o lungă perioadă de timp în care localitatea balneară a dus lipsă de investiții, oamenii de afaceri au fost convinși să investească în stațiune în paralel cu administrația Vasilescu.

Un exemplu este investiția de 15 milioane de euro a lui Ion Catrinoiu, om de afaceri din Craiova. ”Am apărut în peisajul investițional al stațiunii Băile Herculane datorită unui drum pe care l-am făcut aici. M-a impresionat foarte mult tot ceea ce înseamnă această stațiune și împrejurimile ei. Din acest motiv, eu și asociatul meu, am hotărât să investim aici. Sperăm să ducem la bun sfârșit cele două capacități hoteliere Afrodita și Diana și să finalizăm această investiție”, a povestit Ion Catrinoiu.

Proprietarul a două dintre cele mai mari hoteluri ale stațiunii, omul de afaceri pune accent pe strânsa legătură dintre administrația locală și mediul privat. ”Avem un plan cu rețeaua de apă termală, cu distribuția apelor termo-minerale sulfuroase și saline, investiție pe care sperăm să o ducem la bun sfârșit, în sensul de a crea o rețea modernă capabilă și eficientă care să treacă prin fața fiecărei gospodării și pe la fiecare hotel, astfel încât, cine dorește să se cupleze la această rețea să o poată face. Sperăm ca împreună cu Primăria, în momentul în care reabilitează străzile, pentru că vor trebui sparte, noi să fim promți și să realizăm această rețea pe baza unui proiect pe care l-am comandat. Investitorii, foști, actuali și viitori, vor putea să-și aleagă orice proiect din lista prezentată de experții Națiunilor Unite și le va fi mult mai ușor. De aici trebuie plecat și stațiunea cred că se va dezvolta”, a mai spus omul de afaceri.

 

 

Leave a reply