Conducerea Primăriei Bocșa și-a propus să rezolve problema șomerilor și repornirea orașului din punct de vedere economic prin atragerea investitorilor în acest oraș. ”Pot să vă spun că am reluat legătura cu mai multe societăți comerciale și suntem în dialog cu  potențiali investitori. Încercăm să redeschidem calea spre investiții, dar posibilitățile noastre acum sunt destul de mici. Un investitor care ar vrea să vină la Bocșa se așteaptă ca și Primăria să ofere ceva. Avem disponibilitatea să oferim multe, dar cu condiția ca tot ceea ce noi oferim să fie legal. Vom avea discuții în Consiliul Local și vom încerca să identificăm aceste facilități pe care Codul Fiscal le oferă”, spune primarul orașului, Eugen Cismăneanțu. Edilul împreună cu Consiliul Local caută soluții pentru a atrage oameni cu bani în oraș.

BocsaDeși industria orașului este în scădere iar oficialii Uniunii Europene elimină posibilitățile investițiilor în acest sector pe motivul îmbunătățirii calității aerului, dar conducerea orașului crede în posibilitatea investirii în domeniul agriculturii, dar și în industrie, dar la o scară mai mică, cu precădere pentru Bocșa Română.

Pentru Bocșa Montană nu sunt mari șanse în agricultură sau industrie, în schimb zona are o tradiție în turism. ”Acum, turismul e sub nivelul zero în oraș, în condițiile în care Dumnezeu ne-a binecuvântat cu atâtea locuri frumoase, cu oameni extraordinari, cu muzee pe care să le promovăm, pentru că Muzeul Constantin Lucaci e extraordinar și ar putea atrage turiști în oraș. Suntem în discuții pentru un alt muzeu, Constantin Gruescu. El este în fază de proiect, dar demersul nostru e sprijinit de Consiliul Județean, dar și de Direcția pentru Cultură din Caraș-Severin”, mai spune primarul Eugen Cismăneanțu.”

Problema este că orașul nu are nici un loc de cazare sau zonă de agrement, astfel că administrația locală va trebui să dezvolte acest segment.

 

Comments

Leave a reply