DoroÎn fiecare primăvară și toamnă, fiecare dintre noi ne gândim să suplimentăm dieta copilului nostru cu vitamine pentru că iarna legumele și fructele proaspete nu sunt chiar abundente în dieta familiei, iar cele din import nu sunt tocmai o soluție sănătoasă. Așa că varianta aleasă de părinți este suplimentarea nutritivă. De fapt suplimentarea nutritivă trebuie să înceapă chiar înainte de naștere, când, în timpul sarcinii, mămicile trebuie să consume vitamine și minerale.
Acest lucru trebuie să persiste și în perioada copilăriei, fie că suplimentele sunt produse naturiste, fie că sunt alternative farmaceutice care se găsesc pe piață.
Pentru a avea succes în demersul nostru de a ne suplimenta nutritiv micuții trebuie să cunoaștem carențele celui mic și să urmăm recomandările unui specialist.
Deoarece procesul creșterii copilului presupune dezvoltarea armonioasă a întregului organism, suplimentarea nutritivă va trebui să cuprindă o paletă cât mai bogată de vitamine și minerale. Descoperim astfel că o tebletă de vitamina C care să-l ferească de răcelile din sezonul rece, nu este suficientă. Astfel că împotriva rahitismului se recomandă vitamina D. O vedere bună este asigurată de vitamina E. Oasele au nevoie de Calciu iar împotriva anemiei este fierul și lista poate continua.
Varianta îndopării copilului cu un pumn de pastile, pentru a-i asigura nutrienții, este exclusă.
Alegeți acele suplimente nutritive care conțin cât mai multe vitamine și minerale, dar și un dozaj optim.
S-a demonstrat științific că acțiunea concentrată a vitaminelor și mineralelor este benefică. De exemplu, vitamina E are efecte mult mai bune dacă administrarea ei se face alături de vitamina C și vitamina A. Și exemplele pot continua.
Cert este că o dată cu venirea primăverii este obligatorie alimentația bogată în fructe și legume proaspete, ceea ce ne ajută copii să crească frumos și să fie sănătoși.

What is your reaction?

Comments

Leave a reply