Nicusor Vasilescu PDL (3)Președintele PDL Caraș-Severin, Nicușor Vasilescu, se declară profund dezamăgit de situația creată în urma alegerilor de sâmbătă, susținând că atitudinea lui Vasile Blaga duce la compromiterea imaginii Partidului Democrat Liberal.
Vasile Blaga  a fost desemnat câștigător din primul tur de scrutin având doar 37 de voturi în plus față de majoritatea necesară. Această cifră ”care îl scutește pe Vasile Blaga de al doilea tur de scrutin este extrem de fragilă și felul în care a procedat comisia de numărare lasă loc de suspiciuni”, a precizat Nicușor Vasilescu.
Președintele PDL Caraș-Severin își exprimă nemulțumirea față de numărul de voturi apărute în plus pe care COCNE și Comisia de numărare nu le pot explica. ” Mai mult, de la microfonul Convenţiei Ioan Bălan a anunţat 4359 de delegaţi. Numărul de voturi efective a fost de 4615 conform COCNE, 4611 conform proceselor verbale încheiate de secretariatele comisiei de numărare. Așa au apărut 256 sau 252 de voturi în plus pe care COCNE şi Comisia de numărare nu poate să le explice.”
Nicușor Vasilescu consideră că Vasile Blaga a fost desemnat câştigător într-un mod ilegitim şi nedemocratic.
Rezultatul alegerilor  stă sub semnul întrebării având în vedere faptul că membrii Comisiei de numărare au fugit cu listele de delegaţi şi listele de votanţi efectivi, dar şi cu procesele verbale de numărare şi cu buletinele de vot. „Acestea au rămas exclusiv, peste noapte, în posesia echipei lui Vasile Blaga. Mai mult, când s-a încercat contactarea lor de echipa Elenei Udrea, aceştia nu au răspuns la telefon”, a mai declarat președintele PDL Caraș.
Vasilescu consideră că situația creată riscă să-i îndepărteze pe mulți din partid, dintre cei care se simt nedreptățiți, iar PDL își pierde și bruma de credibilitate pe care o mai avea în fața oamenilor.
Nicusor Vasilescu-primar Baile Herculane (8)

Comments

Leave a reply