601467_10151844104623782_1798729133_nÎn satul Bănia din judeţul Caraş Severin, toţi localnicii s-au costumat precum personajele din celebrul serial „Suleyman Magnificul” şi au dat o petrecere pe uliţe.

Locuitorii din Bănia s-au costumat cu ocazia unui eveniment tradiţional. Este vorba de o sărbătoare respectată cu sfinţenie de ani de zile, organizată de Lăsata Secului, potrivit România TV.

Costumele purtate de localnici alungă spiritele rele şi prevestesc un an bun şi prosper. Anul acesta, oamenii s-au inspirat din filmul „Suleyman Magnificul” atunci când şi-au ales ţinutele. Această sărbătoare se desfăşoară pe parcursul a două zile şi într-o singură zi, aşa cum se întâmpla iniţial.

În prima zi, bărbaţii umbla prin sat îmbracaţi în costume populare şi însoţiţi de fanfară, iar în a doua zi se costumează. Anul acesta şi-au pregătit turbanele şi caftanele, pentru a semăna cât mai bine cu personajele din „Suleyman Magnificul”. Toată distracţia s-a încheiat în faţa căminului cultural, unde s-a încins o horă pe muzica fanfarei din comună.

Comments

Leave a reply