inundatii valiug (5)Aproape 50 de grădini şi curţi au fost inundate şi două localităţi au rămas fără curent electric în urma precipitaţiilor căzute în Caraş-Severin.

Potrivit datelor ISU Semenic au fost inundate aproape 50 de grădini şi curţi, în localităţile Cârnecea, Bocşa, Forotic, Comorâşte şi Surduc, iar alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă la Gârnic şi Sicheviţa, potrivit Agerpres.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic a fost solicitat să intervină doar în cartierul Măgura din oraşul Bocşa, în restul localităţilor intervenţiile fiind făcute de Serviciile Locale de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă.

 

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALEBN

În intervalul 14 martie, ora 12 – 15 martie, ora 10, în vestul, centrul şi nordul ţării vor fi precipitaţii sub formă de ploaie în cursul zilei de joi, care în noaptea de joi spre vineri se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. La munte va ninge. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp şi izolat, îndeosebi în zona montană, 50 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55 … 70 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 80 … 90 km/h. Ninsoarea va fi viscolită.

În intervalul 15 martie, ora 10 – 15 martie, ora 20, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală de 55…70 km/h, iar la munte va continua să sufle tare, cu peste 90 km/h. În Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania şi în nordul Moldovei, precum şi la munte, va mai ninge slab, dar viscolit.

Nota: Vremea va intra într-un proces de răcire, care se va resimţi la început în regiunile intracarpatice, iar în zilele de sâmbătă şi duminică în întreaga tară.

ATENŢIONARE HIDROLO9GICĂ – COD GALBEN

Se instituie COD GALBEN începând cu data de 14.03.2013 ora 06:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur amonte de Ac. Calinesti-Oas si afluenti, Lapus – judetele Maramures si Satu Mare; Somesul Mare – judetul Bistrita Nasaud; Crisul Negru, Crisul Alb – judetele Bihor, Arad si Hunedoara; Aries  – judetele Alba si Cluj; Bega Veche, Bega, Timis, Bârzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna – judetele Timis si Caras Severin, pe cursurile superioare si afluentii din bazinele hidrografice Somesul Mic si Crisul Repede – judetele Cluj si Bihor, afluentii Muresului inferior din judetul Hunedoara, pe Jiu superior si mijlociu – judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj si pe afluentii Oltului inferior din judetele Gorj, Valcea si Olt. De la ora 20 avertizarea cod galben s-a transformat în cod portocaliu.

eMAG.ro

Comments

Leave a reply