Sărbători ce anunță primăvara

Sărbători ce anunță primăvara

martisor 2A inceput perioada martisoarelor. Odata cu ea orasul a capatat culorile perioadei, iar primavara incepe sa isi faca simtita prezenta datorita temperaturilor ridicate.

Duminica a fost Dragobetele, sarbatoarea traditionala a indragostitiilor. Cu aceasta ocazie, indragostitii au avut oportunitatea de a-si declara dragostea unul fata de celalalt. Dragobetele este o sărbătoare cu radacini slave de rit vechi celebrată în România pe 24 februarie. Sărbătoarea de Dragobete este consideratăechivalentul sărbătorii Valentine’s Day, sau ziua Sfântului Valentin, sărbătoare a iubirii.

Incepand cu aceasta perioada au inceput sa isi faca simtita prezenta si micii comercianti de martisoare. Zeci de stand-uri au impanzit trotuarele marilor bulevarde din Resita asteptand cumparatorii. Acestia sunt verificati pentru autorizatia pe care primaria municipiului o elibereaza, iar daca nu o au, vor fi sanctionati conform prevederilor legale. Vanzarile, dupa spusele lor, nu merg stralucit, dar pun acest lucru pe seama faptului ca inca nu a venit luna martisorului.

Preturile la aceste cadouri de sezon variaza. Ele pot incepe de la un leu si pot ajunge pana la zeci de lei, in functie de complexitatea si materialul din care sunt confectionate. Zilele in care martisoarele se vand ca painea calda sunt cea de 1 martie si 8 martie, majoritatea oamenilor asteptandu-le pentru ca de obicei atunci se fac si anumite reduceri sau oferte.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )