peste mort valiug (2)Asociația Banatul Montan a înaintat o cerere către Consiliul Județean Caraș-Severin prin care cer instituirea unei serii de restricții pe drumul Reșița – Valiug. Este vorba de anumite constrângeri pentru mașinile de tonaj mare care încurcă bunul mers al circulației rutiere în zona.
Prin adresa înaintată Consiliului Județean Caraș-Severin, Asociația Banatului Montan cere instituirea unei serii de restricții de circulație pe câteva tronsoane din zona Valiugului. Este vorba de traseele Reșița – Valiug, Valiug – Crivaia – Vila Klaus. Această restricție se dorește a fi pentru mașinile de tonaj mare care sunt considerate un impediment pentru traficul rutier din zonă.
Edilul Valiugului,Sorin Blaga, a mai precizat că vor ca această restricție să fie aplicată la finalul săptămânii, mai precis, vinerea, sâmbăta și duminica. Dat fiind numărul mare de turiști care vin în zonă, mașinile de mare tonaj încurcă foarte mult, pe lângă faptul că acestea creează un disconfort mare celor veniți pentru a se recrea. Acest disconfort vine din timpul petrecut pe drum de către turist, aceste vehicule fiind greoaie și greu de depășit, dar și datorită zgomotului produs.
În acest scop a fost cerut şi avizul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Caraş-Severin, iar restricţia ce urmează a fi impusă va fi instituită de vineri, ora 12.00, până în dimineața de luni, a fiecărei săptămâni, la ora 06.00. Luarea unei astfel de măsuri stricte se face pentru protejarea atât a turiştilor care sosesc în zonă, precum şi a tronsoanelor de drum de pe centura subalpină, recent reabilitate în scopul creşterii potenţialului turistic din zonă.

Leave a reply