Îdr pavel chirilantr-un material anterior am prezentat riscurile și factorii care sporesc incidența cancerului printre români. Revin în acest material cu detalii despre alimentele care inhibă apariția și dezvoltarea cancerului.

Medicul Pavel Chirilă, în cartea sa numită ”Nu hrăni cancerul!”, ne recomandă o alimentație corectă, naturală cu ingrediente integrale, neprocesate și nerafinate (zahăr brut 100% natural, făină integrală, ulei presat la rece, pâine integrală) și fără îndoială, multe legume și fructe, preferabil autentice.

Dr. Chirilă susține că fibrele, care se găsesc doar în plante, combat cancerul pentru că ele fac ca mâncarea să se miște mult mai repede prin intestine, ajutând astfel la eliminarea substanțelor cancerigene. Experții recomandă 30-40 grame fibre zilnic. Alimentele cu cât sunt mai apropiate de starea lor naturală, nerafinate și nedecojite, cu atât conținutulul lor de fibre e mai ridicat. Cele mai bune surse de fibre sunt: cerealele integrale, fasolea, lintea,  mazărea, legumele și fructele.

Importanța legumelor și a fructelor constă în faptul că au un conținut bogat în fibre și conțin multe substanțe cu proprietăți combative împotriva cancerului, cum ar fi antioxidanții.

La polul opus se află grăsimile, care sporesc riscul de cancer. Acestea sporesc producția de hormoni și cresc astfel riscul de cancer mamar. Stimulează producerea de acizi biliari, care provoacă apariția cancerului de colon.

Specialiștii susțin, bazându-se pe un studiu, că o doză de ulei de măsline consumat zilnic reduce cu 25% riscul de cancer la sân, dar și consumul crescut de acizi grași omega 3 are efecte protective împotriva cancerului de sân. Acesta se găsește în pește.

Alimentația corectă este completată de cei 2-3 litri de apă necesari pe zi și de activitate fizică susținută. Toate acestea respectate cu rigurozitate țin cancerul departe de organism, ne asigură specialiștii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

d

Leave a reply