micuta ascunsa la frontieraPoliţiştii de frontieră arădeni au descoperit o fetiţă în vârstă de patru ani, ascunsă de tatăl ei sub bancheta din spate a unui microbuz, încercând astfel să o treacă ilegal frontiera româno-maghiară, fără efectuarea formalităţilor de frontieră.

În data de 22.01.2013, în jurul orelor 02.10, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac – jud. Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Florin M., în vârstă de 27 ani, care conducea un autoturism marca „VW Transporter”, înmatriculat în Spania, care avea ca destinaţie finală Spania.

În autoturism se aflau ca  pasageri şapte persoane, cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 26 ani şi 47 ani, toţi cu domiciliul pe raza judeţului Teleorman.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, ascunsă sub bancheta din spate a microbuzului şi acoperită cu o pătură, o minoră în vârstă de patru ani.

Toţi pasagerii microbuzului au fost conduşi la sediul sectorului pentru declaraţii şi clarificarea situaţiei.

Din verificări a rezultat faptul că tatăl fetiţei, Marian T. în vârstă de 33 ani, se afla ca pasager în acest microbuz. Acesta a motivat gestul său prin faptul că timpul scurt pe care l-a petrecut în ţară nu i-a permis să obţină documentele de călătorie legale, necesare minorei pentru a călători în Spania, unde se află mama ei.

Persoanelor implicate în această cauză, şoferului Florin M. şi tatălui minorei,  Marian T., li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Comments

Leave a reply