impozite si taxe (1)Econtext ne aduce vești nu tocmai plăcute referitoare la scumpirile  din 2013. Durerea devine și mai mare prin prisma faptului că  unele produse și servicii se vor scumpii de mai multe ori pe an. Pe lângă toate acestea locurile de muncă sunt infime, iar multe companii au probleme economice.

Cu ce ne confruntăm în 2013?

Prețul gazelor va crește cu până la 10 procente, cu 8 procente în prima etapă, la 1 iulie 2013 și cu 2 procente în a doua etapă, din 1 octombrie 2013, deși Bulgaria ieftinește prețul gazelor cu aproximativ 9%.

Energia elecctică a înregistrat scumpiri încă de la 1 ianuarie 2013, cu 10%, prețul mediu fiind de 175,7 lei/MWh. Iar de la 1 iulie prețul curentului se va majora cu încă 2 %.

Dacă ar fi numai asta…, dar șoferii vor simți la buzunar și scumpirea benzinei din cauza accizelor calculate după un nou curs valutar mai mare decât cel din anul precedent. Prețul crescut se va simți și la RCA, iar reitroducerea taxei auto cu o formă schimbată, impusă de Comisia Europeană, va da alte bătăi de cap.

Carnea de porc se va scumpi cu 25%, dar și tutunul și cafeaua vor urca la preț, iar dacă anul agricol nu va fi unul foarte bun se vor scumpi multe din produsele alimentare.

Românul nu scapă nici de taxe și impozite  locale, care s-ar putea să se mărească după ce guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care se permite autorităților locale  un interval mai mare pentru acestea.

 

Informații preluate de pe ziare.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ț

 

Leave a reply