Home / Arad / Trei egipteni cu documente false depistaţi la frontieră

Trei egipteni cu documente false depistaţi la frontieră

ITP Frontiera* Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat trei persoane din Egipt care au încercat să iasă ilegal din ţară prezentând la controlul de frontieră documente de identitate false.

 La Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară o persoană de sex masculin, cetăţean român, şofer al unui autoturism marca Opel Insignia. Împreună cu acesta mai călătoreau trei bărbaţi, care s-au legitimat la controlul de frontieră cu documente franceze.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la cărţile de rezidenţă franceze prezentate de cei trei. Astfel, în urma verificărilor efectuate cu aparatura din dotare asupra documentelor de identitate prezentate, s-a stabilit că acestea sunt false total.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că persoanele sunt din Egipt, cu vârste cuprinse între 24 şi 25 ani. Cei în cauză au declarat că documentele false au fost procurate prin intermediul unei persoane necunoscute, contra sumei de 6000 euro, pe care trebuiau să o platească în Franţa, la destinaţie şi au recurs la această metodă întrucât nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen.

Cetăţeanul român a declarat că nu ştia că bărbaţii pe care i-a luat la ocazie au documente de identitate false, el urma să-i ducă până în Ungaria, unde el mergea la cumpărături.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetării celor trei egipteni sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecerea ilegală a frontierei de stat, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

La finalizarea cercetărilor vor fi prezentaţi procurorilor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.


 

Autovehicul  cu  ITP  fals  la  PTF Cenad

 

* Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat ieri un cetăţean român care conducea un autoturism marca Audi A4  care avea ITP-ul fals.

Ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru a intra în România, cetăţeanul român Fănică S., în vârstă de 40 ani. Bărbatul conducea un autoturism marca ”Audi A4 ”, înmatriculat în Italia.

Cu ocazia efectuării formalităţilor de frontieră, lucrătorii noştri au constatat că ITP-ul autovehiculului în cauză nu conţine elementele de identificare specifice actului original, fiind fals.

Şoferul a declarat că nu are cunoştinţă că documentul prezentat este fals, spunând că el a cumpărat autovehiculul din Italia în 2012, contra sumei de 11.500 euro.

Poliţiştii de frontieră timişeni au indisponibilizat maşina pentru cercetări, în cauză fiind întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

About elena.frant

Check Also

S-a semnat contractul “Reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune, a rețelelor de distribuție și rețelelor de canalizare din Reșița”

Contractul CS-CL-06 “Reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune, rețelelor de distribuție și rețelelor de canalizare …

Lasă un răspuns