Liga BanateanaÎntr-un comunicat de presă Liga Bănățeană atrage atenția asupra unor derapaje de comportament ale Studioului Regional al postului public de radio, care refuză să dea socoteală despre politica editorială. Iată integral comunicatul de presă:

În urma unor semnalări primite din partea mai multor simpatizanţi ai Ligii Bănăţene, în special din judeţul Caraş Severin, cu privire la scoaterea emisiunii dedicată graiului bănăţean din grila de programe a postului public Radio România Reşiţa, în data de 29 octombrie 2012 am înaintat prin e-mail doamnei Laura Sgaverdea, directoarea instituţiei respective, o cerere de inormaţii în baza Legii nr. 544/2001. Neprimind nici un răspuns oficial din partea lor, miercuri 09 ianuarie 2013 am sunat la secretariatul postului de radio, cerându-le informaţii despre stadiul în care se află cererea noastră, având în vedere că termenul legal de răspuns (30 de zile) a fost depăşit. Am fost contactaţi de doamna Sgaverdea telefonic, în data de 10 ianuarie 2013 şi am reuşit să obţinem un răspuns cu privire la cele sesizate de noi. Din cele spuse de doamna directoare, emisiunea a fost scoasă din grila de programe deoarece nu mai corespundea cu viziunea conducerii despre viitorul Radio România Reşiţa. Deasemenea, ni s-a transmis că grila de programe are aprobarea Societăţii Romîne de Radiodifuziune şi că nu poate fi modifictă până în vara acestui an. În zilele următoare ne vom adresa şi acestei instituţii pentru a afla mai multe detalii referitoare la funcţionarea studiourilor regionale, precum şi la condiţiile în care se stabilesc aceste grile de programe.

Drept urmare a celor prezentate mai sus, Liga Bănăţeană solicită postului public Radio România Reşiţa să ia măsuri pentru reintroducerea cât mai rapidă a emisiunii dedicată graiului bănăţean în grila sa de programe şi lansează un apel către toţi iubitori graiului bănăţean să ni se alăture şi să ne sprijine în demersurile noastre, deoarece numai împreună putem deveni o voce puternică care să apere tradiţiile şi valorile bănăţene.

Liga Bănăţeană 

Comments

Leave a reply