Home / Banat / SFATURI UTILE PENTRU UN TRAFIC RUTIER SIGUR ÎN CONDIŢII DE POLEI

SFATURI UTILE PENTRU UN TRAFIC RUTIER SIGUR ÎN CONDIŢII DE POLEI

cms sef Decebal Davidoiu seful Serv Pol Rutiere CS (10)În această dimineaţă, în localităţile afectate de polei, s-au înregistrat peste 100 de accidente. Poliţia Rutieră le recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de condus şi să respecte indicaţiile poliţiştilor din trafic.
Astăzi, în intervalul orar 05:00-11:00, în județele Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în municipiul București s-au înregistrat 104 accidente de circulație cauzate de polei.

Dintre acestea, 18 s-au soldat cu vătămări corporale, fără decesul vreunei personae, iar 86 de accidente au avut ca urmări producerea unor pagube material.

Pentru neîndeplinirea obligațiilor privind asigurarea stării de viabilitate a drumului public (neitervenție sau intervenție tardivă), poliția rutieră a aplicat 10 sancțiuni contravenționale factorilor responsabili.

Totodată, polițiștii rutieri au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale pentru lipsa anvelopelor de iarnă (13 în Olt, 4 în Ilfov, 4 în Teleorman și una în Călărași).

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Română recomandă conducătorilor de autovehicule:
 să reducă viteza de deplasare, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de 30km/h în localităţi şi 50km/h în afara acestora;
 să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale;
 să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire;
 să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autoturismul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
 să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece;
 să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor;
 să respecte semnalele şi indicaţiile agenţilor de circulaţie.

About elena.frant

Check Also

S-a semnat contractul “Reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune, a rețelelor de distribuție și rețelelor de canalizare din Reșița”

Contractul CS-CL-06 “Reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune, rețelelor de distribuție și rețelelor de canalizare …

Lasă un răspuns