În 2012 polțiștii au preferat strada

În 2012 polțiștii au preferat strada

taxi_politieLucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au organizat şi executat 2522 de acţiuni în anul 2012 pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional stradal.

 

Acţiunile s-au desfăşurat atât punctual, cu efective mărite, în zonele şi locurile cu risc criminogen ridicat, cât şi cu caracter preventiv în sistem integrat cu celelalte structuri ce au competenţe în păstrarea ordinii şi liniştii publice.

Ca urmare a activităţilor preventive desfăşurate, în anul 2012 infracţiunile stradale sesizate au scăzut cu aproximativ 4% de la 343 în anul 2011 la 330 în anul 2012, fiind înregistrate scăderi în mediul rural dar şi urban.

Scăderi au fost înregistrate la infracţiunile de ultraj fiind înregistrate 2 fapte (-3), la furturile din buzunare, genţi şi poşete = 1(-9), furturi de auto = 11 (-16), furturi din auto = 102 (-19). Uşoare creşteri s-au înregistrat la furturile din societăţi comerciale + 15, infracţiunile de tâlhărie + 2 şi furturi de componente exterioare auto + 2.

Şi în anul 2013 poliţiştii de ordine publică vor lua măsuri de prevenire şi combatere a infracţionalităţii stradale în judeţul Caraş-Severin, iar în atenţia poliţiştilor de proximitate rămân prevenirea şi combaterea infracţiunilor în unităţile de învăţământ preuniversitar, centre comerciale etc.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )