universitatea eftimie murgu resita1Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat în şedinţă publică sentinţa în urma soluţionării dosarului în care a fost trimis în judecată fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, Şerban Nicolae Cătălin dar și Iacob Chișărău și Marian Mihăilă, actualul președinte al Senatului Universității „Eftimie Murgu“ din Reșița, sentință atacată deja cu recurs.

Sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia din 28.12.2012 în rezumat cu privire la cei 4 inculpaţi condamnaţi, printre care și președintele senatului Universității „Eftimie Murgu“ din Reșița, Marian Mihăilă:

nicolae catalin serban vicepresedintele curtii de apel timisoara1. Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât condamnarea inculpatului ŞERBAN NICOLAE CĂTĂLIN la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

În urma contopirii pedepselor stabilite Curtea de Apel Alba Iulia aplică inculpatului ŞERBAN NICOLAE CĂTĂLIN pedeapsa cea mai grea de 7 ani închisoare cu executare.

Curtea de Apel Alba Iulia interzice inculpatului (pe perioada executării pedepsei şi 3 ani după executarea pedepsei principale, după graţierea totală sau a restului de pedeapsă ori după prescripţia executării pedepse) exercitarea următoarelor drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Curtea de Apel Alba Iulia menţine măsura arestării preventive a inculpatului Şerban Nicolae Cătălin.

2. Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât condamnarea inculpatului RUS ADRIAN DAN la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de cumpărare de influenţă şi 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

În urma contopirii pedepselor stabilite Curtea de Apel Alba Iulia aplică inculpatului RUS ADRIAN DAN pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare cu executare.

Curtea de Apel Alba Iulia interzice inculpatului (pe perioada executării pedepsei) exercitarea următoarelor drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Curtea de Apel Alba Iulia menţine măsura obligării inculpatului RUS ADRIAN DAN de nu părăsi ţara.

FOTO www.uem.ro

FOTO www.uem.ro

3. Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât condamnarea inculpatului MIHĂILĂ IOAN-MARIAN la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de cumpărare de influenţă şi 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

În urma contopirii pedepselor stabilite Curtea de Apel Alba Iulia aplică inculpatului MIHĂILĂ IOAN-MARIAN pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Instanţa stabileşte un termen de încercare de 5 ani pe durata căruia inculpatul trebuie sa se supună următoarelor măsuri de supraveghere:

a) sa se prezinte la datele fixate, la judecătorul desemnat cu supravegherea sa sau la Serviciul de protecţie a victimelor şi reintegrare socială a infractorilor de pe lângă Tribunalul Caraş Severin;

b) sa anunţe, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţa sau locuinţa si orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum si întoarcerea;

c) sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca;

d) sa comunice informaţii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta.

Instanţa atrage atenţia inculpatului asupra cauzelor ce atrag revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei.

4. Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât condamnarea inculpatei ŞERBAN MIHAELA RAMONA la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de trafic de influenţă şi achitarea inculpatei pentru infracţiunea de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Instanţa stabileşte un termen de încercare de 5 ani pe durata căruia inculpata trebuie sa se supună următoarelor masuri de supraveghere:

a) sa se prezinte la datele fixate, la judecătorul desemnat cu supravegherea sa sau la Serviciul de protecţie a victimelor şi reintegrare socială a infractorilor de pe lângă Tribunalul Timiş;

b) sa anunţe, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţa sau locuinţa si orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum si întoarcerea;

c) sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca;

d) sa comunice informaţii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta.

Instanţa atrage atenţia inculpatei asupra cauzelor ce atrag revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei.

Sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare cu inculpatul Şerban Nicolae Cătălin şi de la pronunţare cu ceilalţi inculpaţi, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Considerentele care au stat la baza acestei sentinţe vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată.

Date privind evoluţia dosarului la Curtea de Apel Alba Iulia

iacob chisarauCurtea de Apel Alba Iulia a hotărât în 28.06.2012 condamnarea inculpatului Chişărău Iacob pentru săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă la pedeapsa de 3 ani închisoare iar pentru complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă la pedeapsa de 3 ani închisoare.

Comunicatul Curţii de Apel Alba Iulia privind această condamnare este ataşat prezentului comunicat dosarul fiind în prezent pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru soluţionarea recursului.

La termenul de judecată din 25.06.2012 inculpatul Chişărău Iacob a declarat în faţa instanţei că recunoaşte săvârşirea faptelor reţinute în rechizitoriu şi solicită ca judecata să se facă în procedura simplificată conform prevederilor art.3201 din Codul de Procedura Penala, în baza probelor administrate în faza de urmărire penală. Curtea de Apel Alba Iulia a decis disjungerea cauzei cu privire la acest inculpat şi pronunţarea unei sentinţe în data de 28.06.2012, dosarul cu ceilalţi inculpaţi continuând la următorul termen de judecată stabilit pentru data 26.07.2012.

Primul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru data de 08.05.2012.

În 19.04.2012 Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia privind pe inculpatul Rus Adrian Dan şi a dispus faţă de inculpat măsura de a nu părăsi ţara şi de a respecta celelalte obligaţii stabilite de instanţă. Inculpatul a formulat recurs dosarul fiind retransmis Î.C.C.J. pentru judecarea recursului. În 27.04.2012 Î.C.C.J. a respins ca nefondat recursul inculpatului Rus Adrian Dan.

Inculpatul a fost judecat la Curtea de Apel Alba Iulia în stare de arest preventiv măsura arestării preventivă fiind menţinută de instanţă pe parcursul judecăţii în urma verificării periodice a legalităţii si temeinicia măsurii iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat măsura prin respingerea recursurilor inculpatului.

În urma verificării din oficiu a legalităţii şi temeiniciei măsurii arestării preventive, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus în, 07.04.2012 menţinerea măsurii arestării preventive a inculpatului Şerban Nicolae Cătălin, judecător şi vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara (la data comiterii faptelor) trimis în judecată în stare de arest. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia a fost atacată cu recurs respins de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 13.04.2012.

În 06.04.2012, la Curtea de Apel Alba Iulia a fost trimis în judecată prin rechizitoriul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Şerban Nicolae Cătălin, în stare de arest preventiv, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate CHIŞĂRĂU IACOB şi RUS ADRIAN DAN acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni precum şi MIHĂILĂ IOAN-MARIAN şi ŞERBAN MIHAELA RAMONA acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Prin încheierea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 27.03.2012 a fost admisă cererea de strămutare formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi a fost desemnată Curtea de Apel Alba Iulia ca instanţă competentă să judece pe fond dosarul format în urma înregistrării rechizitoriului întocmit în cauză.

Comments

Leave a reply