Victor Ponta il lanseaza pe Mihai Stepanescu la resit (3)Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat, luni, 17 decembrie 2012, Decretul nr. 890 din 17 decembrie 2012 pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru.

Ca urmare a faptului că a existat o singură propunere din partea reprezentanţilor partidelor politice şi ai minorităţilor naţionale din Parlamentul României care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultările în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru al Guvernului României, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru.

Vă transmitem mai jos textul Decretului nr. 890 din 17 decembrie 2012 pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru:

_____________________________________________

– pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru

În temeiul prevederilor Art. 85 alin. (1), ale Art. 94 lit. c), ale Art. 100 alin. (1) şi ale Art. 103 alin.(1) din Constituţia României, republicată,

Preşedintele României
d e c r e t e a z ă :

Articol unic. – Se desemnează domnul Victor-Viorel Ponta în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit Art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

 

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

TRAIAN BĂSESCU


_____________________________________________

Departamentul de Comunicare Publică
17 Decembrie 2012

Leave a reply