Home / REŞIŢA / Atentie la turturi! FOTO-VIDEO

Atentie la turturi! FOTO-VIDEO

pompierii in lupta cu turturii (1)Atentie, cad turturi! Pericolul ii pandeste la fiecare pas pe resitenii care circula pe cel mai aglomerat bulevard din oras. Turturii formati la acoperisurile blocurilor cu 10 etaje risca in orice moment sa se desprinda si sa-i loveasca pe trecatori, asa ca, astazi, pompierii au intervenit pentru a inlatura pericolul.

De parca nu ar fi suficient faptul ca trebuie sa fie atenti la picioare, resitenii mai trebuie, in aceste zile, sa fie cu ochii in patru si sa se fereasca si de turturii care, o data cu incalzirea vremii, se pot desprinde, in orice moment, de pe acoperisurile imobilelor. Pentru a evita producerea unor tragedii, pompierii au intervenit pentru inlaturarea turturilor formati la un bloc cu 10 etaje de pe Bulevardul Republicii.

Lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta vor interveni, daca vor fi solicitati, si in alte situatii, unde locatarii nu pot sa inlature singuri turturii de gheata. „Primăria Municipiului Reşiţa atenţionează instituţiile publice şi proprietarii de imobile cu privire la obligaţiile pe care le au în perioada sezonului rece. Conform normelor în vigoare, proprietarii trebuie să întreţină spaţiul aflat în jurul imobilului. Acest fapt implică degajarea trotuarelor prin înlăturarea zăpezii şi a gheţii, dar şi îndepărtarea ţurţurilor. În ceea ce priveşte blocurile, obligaţia revine asociaţiilor de proprietari. Pentru uşurarea procesului, municipalitatea recomandă ca proprietarii de la ultimul etaj să permită eliminarea ţurţurilor, respectând normele privind protecţia muncii. În cazul în care nu au posibilitatea de a-i da jos, sunt obligaţi prin lege să anunţe în cel mai scurt timp echipajele de intervenţie ale pompierilor. Menţionăm că răspunderea pentru eventualele accidente şi pagube produse revine deţinătorilor imobilului în raza căruia s-a produs incidentul. De asemenea, vor fi efectuate verificări de către inspectorii din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa, care vor aplica sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor“ precizează Biroul de presă al Primăriei Reşiţa.

About admin

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns