Home / Caraş-Severin / Ioan Sabo atent la nevoile Reșiței și ale reșițenilor

Ioan Sabo atent la nevoile Reșiței și ale reșițenilor

Doctorul în economie Ioan Sabo, candidat ARD la Senat, în Colegiul Uninominal 1 – Caraș-Severin, și-a dedicat întreaga săptămână locuitorilor din Municipiul Reșița. Acesta a vizitat mai multe fabrici din oraș, a stat de vorbă cu oamenii, le-a identificat problemele și le-a oferit soluții pentru rezolvarea lor.

Printre obiectivele vizitate de candidatul ARD la Senat se numără Fabrica de Confecții Trimsol România, firmele Prodmec și Plastomet. Mai mult decât atât, însoțit de staful său de campanie, doctorul în economie Ioan Sabo s-a plimbat pe străzile Reșiței, unde le-a împărțit trecătorilor materiale electorale. Printre problemele identificate de candidatul ARD se regăsesc câteva nemulțumiri esențiale ale oamenilor legate de dorința acestora de a avea un trai decent.

În urma discuțiilor purtate cu șefii celor două fabrici care produc componente metalice, Prodmec și Plastomet, a reieșit faptul că patronatul se confruntă cu o lipsă acută a forţei de muncă în domeniul prelucrărilor metalice. Reprezentanții Prodmec au sesizat faptul că numărul specialiștilor în domeniul lor de activitate este tot mai mic. „În acest caz e nevoie de forță de muncă a cărei calificare să fie de standarde europene, mai ales că întreaga producție a fabricii este destinată exportului. Tocmai din acest motiv, eu cred că trebuie să avem în vedere restructurarea învățământului românesc. Mai exact, trebuie să reînființăm școlile profesionale, în care să fie formați specialiști în funcție de cererea care există pe piața muncii. România nu mai trebuie să formeze șomeri, ci trebuie să aibă parte de tineri bine pregătiți, care să se integreze cu ușurință pe piața muncii”, a declarat doctorul în economie Ioan Sabo.

În ceea ce privește fabrica de confecții pe care a vizitat-o candidatul ARD, doamnele care lucrează acolo i-au scos în evidență doctorului în economie o problemă legată de locuințe, întrucât acestea au venit din alte localități, iar mai mult de jumătate din venitul lor se duce pe plata chiriei și a întreținerii apatamentului. „ARD are o platformă electorală bazată pe un buget realist și care prevede creșterea salariului minim pe economie la 850 de lei pentru 2013 și 1.000 de lei pentru 2015. De asemenea, ca să venim și în sprijinulul angajatorilor, prin același document se propune reducerea contribuțiilor asigurărilor sociale de sănătate cu 5 procente. Odată rezolvate aceste lucruri și nivelul de trai al oamenilor se îmbunătățește”, a subliniat Ioan Sabo.

Întâlniri cu etinicii rromi

Zona Reșița este una ofertantă din punctul de vedere al minorităților care trăiesc aici, astfel că, Ioan Sabo și-a programat o întâlnire și cu rromii din Cartierul Muncitoresc. Aceștia solicită sprijin pentru redeschiderea cantinelor sociale. Soluția oferită de candidat i-a mulțumit pe etnici. „Putem identifica existența unor spații aparținând unor societăți comerciale care au obligații restante la bugetul local sau la bugetul general fiscal și, în temeiul Codului de Procedură Fiscală, să apelăm la înființarea unor instituții care să fie cantine sociale”, spune Ioan Sabo. Tot legat de municipiul Reșița, candidatul ARD a declarat că va susține Primăria pentru accesarea de fonduri nerambursable de la nivelul Uniunii Europene, în vederea reabilitării arterelor secundare din municipiu, care acum sunt într-o stare avanastă de uzură. „Trebuie să continuăm procesul de reabilitare a străzilor, prin identificarea de resurse de finanțare. Asta, mai ales că există și posibilitatea depunerii unor dosare direct la Bruxelles pentru refacerea infrastructurii”, subliniază liderul ARD.

Soluții pentru turismul de iarnă

Pentru că Reșița este înconjurată de dealuri, iar în momentul de față nu are nicio zonă amenajată pentru jocurile de iarnă, Ioan Sabo crede că micuții din oraș trebuie să aibă o locație numai a lor, unde să poată practica sporturile de iarnă în siguranță, fără ca viața să le fie pusă în pericol de mașini.

Ar fi oportună deschiderea unei pârtii de săniuș, cu noctură și, de ce nu, chiar cu locuri de cazare, pentru perioada de iarnă. Pentru că un astfel de proiect este necesar, voi acorda sprijin primarului Mihai Stepanescu și întregului executiv reșițean, ca să obțină finanțare guvernamentală sau europeană pentru concretizarea unui astfel de proiect”,  subliniază candidatul ARD la Senat pe Colegiul 1, care cuprinde și municipiul Reșița.

About admin

Check Also

La Anina Aquacaraș oprește apa

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA În data de -13.01.2022–str. Celnic Nord, Cerna, Cheile Gârliștei …

2 comments

Lasă un răspuns