Echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi şi pompieri au desfăşurat astăzi, 17 noiembrie a.c., în zona centrală a municipiului Reşiţa o acţiune de prevenire şi informare a cetăţenilor cu privire la riscurile la care se supun dacă nu respectă normele legale referitoare la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senatului din data de 9 decembrie.

Activitatea a făcut parte din campania naţională a Ministerului Administraţiei şi Internelor „Tu decizi. Votează legal!”. Astfel 18 oameni ai legii au stat de vorbă cu cetăţenii cărora le-au fost împărţite aproximativ 1000 de materiale cu caracter preventiv.

Cetăţenii au fost receptivi la sfaturile primite şi au catalogat aceste acţiuni ca fiind binevenite, mai ales că pentru nerespectarea acestor norme legale se pot aplica şi pedepse privative de libertate de până la 5 ani închisoare.

„Votul tău nu este de vânzare!” va fi sloganul folosit şi în perioada următoare, când activităţile subscrise campaniei vor continua în toate oraşele din judeţ, dar şi în mediul rural.

Potrivit Legii 67/2004, „promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.

Pentru orice încălcare a legii cetăţenii pot apela numărul unic de urgenţă 112.

 

Comments

Leave a reply