Biroul de presă al Primăriei Municipiului Reșița a redactat un comunicat prin care răspunde nemulțumirilor cetățenilor care locuiesc pe Strada Rândul II din Reșița. Locuitorii de pe această stradă se plâng de problemele cu care se confruntă din cauza materialelor de construcții și a gunoaielor menajere depozitate pe versanții din apropiere . O comisie din cadru Primăriei a efectuat o verificare la fața locului.

Soluția propusă municipalității de către cetățenii din zona respectivă, ar fi construirea unor ziduri de sprijin. Dar astfel de lucrări sunt ample şi costisitoare şi nu pot fi suportate de bugetul local, care are, în această perioadă, o serie de cheltuieli aferente sezonului rece. Cu toate acestea, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, administraţia publică locală a redactat un proiect tehnic care se află în faza de obţinere a acordului de construire. După obţinerea autorizaţiei, în funcţie de bugetul alocat, lucrarea va fi executată.

Primăria face un apel cetățenilor din această zonă să renunțe la a mai depozita materiale de construcții și resturi menajere în spațiile necorespunzătoare, căci un asfel de comportament nu aduce decât probleme imobilelor și locuitorilor din zonă.

Domnul Gheorghe Peşchir, care a ridicat problema zidului de sprijin în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Reşiţa din data de 30.10.2012, a mai solicitat şi amplasarea unui loc de joacă pentru copii pe Strada Rândul II. În urma deplasării în teren a comisiei, nu a fost identificat un spaţiu potrivit pentru o astfel de amenajare, deoarece s-a ținut cont și de siguranța copiilor care se vor juca în acea zonă.

În ceea ce priveşte asfaltarea străzii, Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local a reabilitat zonele cu probleme cu zgură şi asfalt frezat.

Comunicatul de presă a mai precizat că,  pentru lucrări mai ample, în funcţie de bugetul alocat în anul 2013 pentru modernizarea drumurilor, se va avea în vedere şi Strada Rândul II.

 

 

 

 

Comments

Leave a reply