Candidatul ARD la ocuparea funcției de senator pentru Colegiul 1, doctorul în economie Ioan Sabo, continuă seria deplasărilor în județ. Ieri, 13.11.2012, acesta a stat de vorbă cu locuitorii din zona Dognecea, iar astăzi, 14.11.2012, se află în localitățile Grădinari, Pojejena și Sasca Montană.

Primele concluzii pe care doctorul în economie le-a tras în urma deplasării în teritoriu de ieri, se referă la faptul că locuitorii din Caraș-Severin se confruntă cu grave probleme sociale, dar nu numai. Acestea se referă la lipsa locurilor de muncă, dar și la discriminarea de care se lovesc etnicii romi din zona Calina și Secășani. Aceștia i-au cerut candidatului ARD la ocuparea funcției de senator pe Colegiul 1, să poarte discuții cu factorii responsabili, astfel încât să aibă acces la exploatarea pădurii. Oamenii vor ca, în schimbul unei sume de bani, să poată beneficia de masă lemnoasă, pe care mai apoi să le vândă, pentru că în momentul de față nu au nicio sursă de venit.

În ce privește comuna Dognecea, aceasta are potențial turistic, care trebuie exploatat cu mai mare atenție. „Ca să atragem turiștii în zonă, trebuie să avem și o infrastructură adecvată. Drumurile nu sunt dintre cele mai bune. În plus, pentru etnicii minoritari din zona Calina-Secășeni, intenționez să militez pentru alocarea de fonduri de la bugetul de stat, dar și pentru mărirea gradului de implicare al autorităților publice locale, care ar trebui să atragă fonduri prin programele pe care Uniunea Europeană le pune la dispoziție”, a declarat Ioan Sabo, candidatul ARD la ocuparea unui post de senator pentru Colegiul 1.

Leave a reply