Trufele sunt cele mai pretioase ciuperci care cresc in padurile noastre. Sunt foarte rare si foarte gustoase. De aceea sunt si foarte scumpe.Pot ajunge chiar si la sute de euro kilogramul. Aceste delicatese, cunoscute si sub numele de diamente negre, sunt vanate cu caini de cautatorii pasionati.

Trufele bune de cules au un miros puternic pe care doar cainii il pot recunoaste. Cainii de vanatoare sunt singurii care pot vana trufele. Depinde de rasă, spun căutătorii delicateselor. Dresajul unui patruped durează de la 2 săptămâni până chiar la 3-4 luni.

Trufele se gasesc doar in padurile de foioase. Nu oricine insa se pricepe sa le culeaga .  Daca e recoltata cu mana inainte de a se maturiza trufa nu mai imprastie sporul si atunci nu mai poate produce. Direcția Silvică Caraș-Severin a concesionat activitatea de recoltare de trufe de pădure unei Asociații a Căutătorilor de Trufe Timiș. Pretul unui kilogram de trufe care se gasesc la noi in tara poate ajunge si la 1000 de euro. Cei mai importanți în acestă afacere sunt, însă, câinii, special dresați să găsească trufele.

Leave a reply