Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol si din cadrul Compartimentului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin au reţinut trei persoane de cetăţenie română, care transportau peste frontiera verde în pachete voluminoase 900 pachete de ţigări de contrabandă.

 

Azi dimineaţă, în jurul orei 05:30, poliţiştii de frontieră au observat cu ajutorul camerelor de supraveghere o persoană care avea asupra sa două colete voluminoase. Persoana în cauză se deplasa dinspre linia de frontieră înspre localitatea Cîmpia.

Între timp au mai fost observate alte două persoane care se deplasau dinspre localitatea românească Cîmpia cu intenţia de a ieşi în întâmpinarea persoanei care trasporta coletele peste câmp.

Poliţiştii de frontieră au acţionat în vederea reţinerii persoanelor în cauză şi conducerea acestora la sediul sectorului pentru verificări.

În cadrul cercetări  s-a stabilit că bărbaţii sunt cetăţeni români, Radosav B., Daniel B. şi Ovidiu B., cu vârste cuprinse între 25 şi 43 de ani, toate domiciliate în judeţul Caraş-Severin.

La controlul efectuat asupra celor două colete, s-a descoperit cantitatea de 900 pachete de ţigări marca „Marble”, fără timbru.

Bărbaţii au declarat că au achiziţionat ţigările de pe teritoriul sârb cu intenţia de a le comercializa pe raza  judeţului Caraş Severin.

Cetăţeanul român care transporta ţigările este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală, iar ceilalţi doi conaţionali pentru complicitate la contrabandă şi la evaziune fiscală. Bunurile descoperite, în valoare de 7.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Leave a reply