Francisc Vaștag e decis să-l sprijine pe Doroftei pentru a prelua conducerea Federației Române de Box. Vaștag zice că a discutat deja cu nașul său și că au totul pregătit: ”Da, noi așa ne-am vorbit, să câștige el președenția FRB, pentru că el este mai aproape, la Ploiești”. Vaștag explică faptul că celor dou nu le ardea acum de funcții administrative, dar că boxul românesc are acum nevoie de ei. ”Important este să facem ceva cu sportul acesta, cu boxul. Eu știu cât de mult putem, pentru că e greu, e greu!!! Dar trebuie să încercăm să facem ceva! Mă voi implica și îl voi ajuta pe Doroftei să câștige” spune Ferri.

În viziunea celor doi dezvoltarea boxului românesc nu poate veni decât de la centrele de copii și juniori, acolo unde trebuiesc dotări extrem de bune și încurajată performanța. ”Eu am vorbit și cu doamna Tocală, cu Carmen Tocală și i-am spus că trebuie să facem niște centre de performanță pentru box, cum sunt la Reșița, la Bacău, dacă nu dezvoltăm astfel de centre nu facem nimica, numai ne băgăm aiurea. E greu acum, mai ales cu finanțările acestea și cu problemele de la noi din țară, cu criza”.

Mai mult, Ferri spune că nici el nici ”Moșul” nu au nimic cu Rudel Obreja, dar s-a ajuns într-un punct în care acesta trage boxul românesc în jos și așa nu se poate continua: ”Rudel Obreja a pornit tot războiul acesta, cu AIBA, n-a întrebat pe nimeni, nici pe mine, nici pe alții, nici Biroul Federal… este foarte bine că el a încercat să facă ceva, dar nu a reușit. Nu e vina mea nici a nimănui.

Moșu a zis bine ce-a zis: ”Domnule dă-te la o parte, noi suntem cu tine, dar tu nu te mai băga la înaintare. Asta e! Ne tragi după tine, deși tu ți-ai făcut asta singur! Tu n-ai dreptul să te dezafilieze, să dezafilieze toate cluburile, ni s-a oprit finanțarea și la Federație și la Cluburi. Am muncit până s-a ajuns aici! Nu poți să le iei pâinea de la gură sportivilor și antrenorilor”. Poate are și Obreja dreptate, dar acum trebuie să se dea la o parte. Sportivii nu pot suporta ei repercursiunile dezafilierii” crede fostul antrenor al lotului național.

Leave a reply