Poliţiştii de frontieră din Caraș-Severin au identificat un cetăţean român care transporta fără documente legale peste 500 litri de alcool fără documente. Asupra acestuia s-a găsit şi  suma de 50.000 lei pe care nu a putut-o justifica.

Poliţiștii de frontieră din cadrul compartimentelor Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere şi Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial ale Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin au întreprins o acţiune pe linia combaterii traficului ilicit cu produse de contrabandă şi evaziune fiscală. Aceștia au oprit la un filtru organizat pe D.N. 57 B, Moldova Nouă-Timișoara , pe conducătorul  unui microbuz marca “Mercedes”, despre care deţineau date că transportă alcool etilic de provenienţă din Republica Serbia.

La volanul autovehiculului a fost identificat  cetăţeanul român în vârstă de 45 ani, domiciliat în judeţul Caraş-Severin, iar la controlul fizic al microbuzului s-au descoperit mai multe recipiente de plastic, câteva ambalate în saci de rafie, pe care şoferul le transporta fără documente de provenienţă. În consecinţă, persoana şi mijlocul de transport au fost conduse la sediu pentru verificări.

”În urma controlului corporal efectuat asupra şoferului a fost descoperită suma de 50.000 lei, iar în interiorul autoturismului cantitatea de 530 litri de alcool. Faţă de cele întâmplate, bărbatul declară că intenţiona să vândă alcoolul pe raza judeţului Caraş Severin. Drept urmare, bărbatului i s-a întocmit lucare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală, iar marfa, estimată la 30.000 lei şi banii au fost ridicaţi în vederea confiscării” ne-a informat ag. Alina Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al STPF CS.

 

Leave a reply