Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat în ultimele week-end şapte  grupuri de migranţi formate din douăzeci şi patru de  persoane, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România. În toate cazurile au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga şi Jimbolia au depistat în zona de competenţă, şapte  grupuri de migranţi, formate din douăzeci şi patru persoane de sex masculin. Bărbaţii depistaţi nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea acestora, la sediile Sectoarelor Poliţiei de Frontieră, în vederea clarificării situaţiei. Poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele depistate sunt cetăţeni din Tunisia, Algeria,  Pakistan, Afganistan, Maroc şi Libia  cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de  ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.

În cadrul primelor cercetări cu toţii au declarat că intenţia lor este de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Leave a reply