Polițiștii de la Serviciul Rutier au programat o săptămână de atentă și intensă supraveghere a drumurilor publice din județ. Rezultatele nu au fost deloc motiv de mândrie.

Timp de o săptămână în atenţia poliţiştilor rutieri au fost conducătorii de vehicule, dar şi de mopede, fiind organizate acţiuni pe raza întregului judeţ în cadrul cărora au fost controlate un număr de 2136 de autovehicule şi 245 de mopede.

Poliţiştii au întocmit 146 de procese – verbale de contravenţie conducătorilor de mopede. Dintre acestea, cele mai multe, respectiv 55 reprezintă nepurtarea căştii de protecţie fie de către conducători, fie de către pasageri şi 26 pentru lipsa certificatului de absolvire a cursurilor de legislaţie rutieră.

La controlul vehiculelor s-a urmărit în principal purtarea centurilor de siguranţă atât de către conducătorii auto cât şi de pasageri, precum şi respectarea vitezei legale sau depistarea şoferilor ce au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Un număr de 156 şoferi au fost sancţionaţi că nu au purtat centura de siguranţă (conducători sau pasageri), 414 de contravenţii s-au aplicat pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 6 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Pentru că au folosit telefoanele mobile în timp ce se aflau la volan, doi şoferi au fost amendaţi.

Pentru următoarele săptămâni, 32 de şoferi vor avea doar calitatea de pietoni întrucât au încălcat normele rutiere.

Pe lângă amenzi, poliţiştii au constatat şi 11 infracţiuni.

Oamenii legii în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au desfăşurat o acţiune pentru verificarea legalităţii transportului rutier public de mărfuri în cadrul căruia au fost verificate 157 de vehicule şi s-au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 4000 de lei.

 

 

 

 

 

În această săptămână, 3-9 septembrie, pietonii sunt în vizorul poliţiştilor rutier, dar sancţionaţi vor fi şi cei care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii.

Trebuie amintit că toate aceste acţiuni sunt organizate cu scopul de preveni producerea de accidente rutiere fie din cauza conducătorilor auto, fie din vina altor participanţi la trafic, precum şi impunerea unui climat de siguranţă în trafic.

În primele opt luni ale acestui an, pe raza judeţului au fost înregistrate 227 de accidente rutiere, principalele trei cauze ale producerii acestora le reprezintă viteza neadaptată la condiţiile de drum (56 accidente), conducerea sub inflenţa băuturilor alcoolice (25 accidente) şi traversarea neregulamentară a străzii (17).

Leave a reply