Arhivă

VIDEO Ce spun pompierii despre explozia de la blocul de garsoniere de pe Al Gugu

Sâmbătă, 01.09.2012, la ora 12.09, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a fost anunţat prin apel 112 despre producerea unei deflagraţii la un bloc de locuinţe din municipiul Reşiţa, zona Renk. La faţa locului au fost deplasate trei echipaje de pompieri (două autospeciale pentru stins incendii + modul pentru descarcere şi o autoscară mecanică).

Pompierii militari au acţionat pentru deblocarea din apartamentele avariate a unui de număr de 5 persoane. Trei dintre acestea au fost transportate de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Doar două dintre persoanele transportate de către „Ambulanţă” au avut nevoie de îngrijiri medicale (o persoană cu arsuri grave, care ulterior a fost transportată cu un elicopetr SMURD la un spital de specialitate şi una cu atac de panică).

Deflagraţia s-a produs la au apartament situat la etajul al IV-lea al unui bloc de locuinţe din Aleea Gugu. Etajele IV şi III sunt vizibil grav afectate. Despre siguranţa celorlalte etaje urmează să se pronunţe experţii în construcţii.

Toţi locatarii au fost evacuaţi, iar în continuare se acţionează pentru asigurarea zonei. La faţa locului se află atât echipaje ale poliţiei şi jandarmeriei, cât şi echipe de muncitori de la Eon Gaz şi reprezentanţi ai Primăriei Reşiţa.

Pentru persoanele evacuate care nu mai au unde să doarmă, autorităţile locale pun la dispoziţie spaţii de cazare. Cauzele care au dus la porducerea acestrei deflagraţii sunt în curs de stabilire.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts