Genfest va avea loc in  Budapesta, iar pentru 3 zile ( 31 august- 2 septembrie)  putem afirma ca lumea se muta aici : tineri din toate partile mapamondului, cu traditii si conceptii variate,  din diferite confesiuni si culturi, sosesc la Budapesta motivati de un singur gand: sa creeze unitate. Cea de a 10-a editie Genfest, se desfasoara sub sloganul ”Let’s bridge!” , slogan ce sugereaza ideea de unitate,  ideea de a construi un ”pod” intre oameni, de a construi punti si legaturi stabile, pentru ca toti suntem egali in fata lui Dumnezeu, indiferent de culoarea pe care o avem, de tara din care provenim, sau de confesiunea din care facem parte.

O parte din aceste legaturi stranse si de durata au fost incepute in Centrul Giovanni Paolo II din Loreto, si se continua pana in ziua de astazi, intrucat in cursul diminetii de luni, 27 august, sunt asteptati sa soseasca pe Aeroportul Traian Vuia din Timisoara, un grup de 20 de tineri italieni impreuna cu Pr. Giorgio Paolini, care timp de 4 zile se vor pregati spiritual impreuna cu tinerii ortodocsi si romano-catolici pentru plecarea la Genfest.

Cu binecuvantarea si purtarea de grija a preasfintitului Lucian, Episcopul Caransebesului, in drumul tinerilor spre Resita, se va poposi la manastirea Sf Ilie Tezviteanul din Bocsa, pentru un prim moment de rugaciune si o agapa frateasca.

La actiunile ce urmeaza sa se desfasoare participa numerosi elevi, sau fosti absolventi ai Colegiului National Traian Lalescu, coordonati si indrumati de catre Pr. Nicolae Chiosa si tineri romano-catoloci aflati sub indrumarea Pr. Jozef Csaba Pal. In acest mod, ei incep deja sa lucreze la constructia ”podului ” in vederea concretizarii ideii de unitate dintre noi .  In decursul acestor zile, ei se vor ruga impreuna, vor participa la slujbe -miercuri se va oficia Sfanta Liturghie Ortodoxa, iar joi vor participa la oficierea Liturghiei Catolice, la intalniri de grup in care vor schimba idei si opinii despre teme religioase. Toate aceste momente intense din punct de vedere spiritual, vor fi presarate si cu clipe de relaxare, cand tinerii se vor distra participand la ” Olympic games”  in excursia de la Valiug.

Cu sprijinul conducerii Colegiului Economic al Banatului Montan tinerii vor fi cazati in structura scolii unde isi vor desfasura o parte din activitati.  Acestia se bucura  totodata si de sprijinul domnului primar Mihai Stepanescu, care apreciaza munca tinerilor implicati si dornici sa creeze un viitor mai bun.

Alexandra Hocher

Leave a reply