Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române reaminteşte că în urma avertizării cu cod portocaliu de caniculă pentru regiunile sudice şi vestice, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a interzis temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone în perioada 24 – 26 august 2012, în intervalul orar 11:00 – 20:00, pe drumurile naţionale din judeţeleBihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău şi Brăila.

          Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere. Sunt exceptate transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, transporturile poştale,  transporturile de echipamente de prim ajutor,transporturile pentru distribuire de carburanţi, transporturile de mărfuri sub temperatură controlată, transporturile pentru tractări de vehicule avariate, transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată, transporturile de produse provenite din exploatări agricole.

          Imediat după ora 20:00, când această restricţie va expira, este de aşteptat ca traficul de mărfuri să fie intens pe principalele drumuri naţionale din sudul şi vestul ţării.

Ieri şi vineri, tot din cauza caniculei, mulţi automobilişti au pornit la drum, în special către munte. Spre mare traficul a fost destul de intens, dar s-a desfăşurat fluent. Astăzi însă, este posibil ca un număr mare de maşini să pornească în acelaşi timp, după-amiaza, către Bucureşti. La staţia de taxare de la Feteşti este puţin probabil să apară probleme de trafic, pentru că astăzi nu se fac încasări pe sensul de mers Constanţa – Bucureşti. Însă, se ştie că se circulă îngreunat în zilele aglomerate pe segmentul de autostradă Medgidia – Cernavodă, deschis doar pe o bandă pe sens. Acesta poate fi ocolit pe vechiul drum, DN22C Murfatlar – Cernavodă.

Pe DN1 Ploieşti – Braşov, pe Valea Prahovei, atât vineri cât şi ieri, s-a circulat cu viteză redusă în staţiunile montane, mai ales la Buşteni, în zona trecerilor pentru pietoni. La Posada, la kilometrul 115+350 metri, unde un podeţ este în reparaţii, iar traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, semaforizat, s-au format coloane de maşini. Astăzi, în a doua parte a zilei, se va întâmpla la fel. De aceea, dinspre Braşov către Bucureşti, recomandăm ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti. Cei care pornesc din saţiunile montane prahovene pot ocoli lucrările de la Posada pe ruta DN71 Sinaia – Târgovişte – Bâldana, DN7 Bâldana – Bucureşti.

Leave a reply