Vitezomanii nu mai au scapare!13 radare şi 27 de poliţişti din cadrul operaţiunii europene TISPOL sunt prezenţi în aceste zile pe şoselele din judeţ.Aceasta acţiune vizează reducerea numărului de victime ale accidentelor rutiere. Asta mai ales că, multe dintre ele sunt cauzate de viteza excesivă.
În această perioadă, în tot judeţul, se desfaşoară operaţiunea europeană TISPOL, “Viteza excesivă”.Organizaţia TISPOL a fost înfiinţată de către forţele de poliţie rutieră din Europa. În cadrul acţiunii, oamenii legii încearcă să atragă atenţia tuturor participanţilor la trafic în ceea ce priveşte reducerea ratei de victimizare.
Potrivit calendarului de activităţi al organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene TISPOL la care România este parte. În perioada 20-26 august,  23 de poliţişti cu 13 radare îşi desfaşoară activităţi care vizează reducerea victimizării din accidente rutiere produse ca urmare a vitezei excesive”a declarat cms şef, Dan Bortiş, Sef Serviciu Cabinet
Acţiunile au ca scop disciplinarea conducătorilor de autovehicule în ceea ce priveşte respectarea vitezei legale de deplasare. De asemenea, reducerea numărului de accidente rutiere, dar şi  a consecinţelor care în mod inevitabil apar în urma acestor evenimente. Cele mai multe dintre ele sunt produse pe fondul nerespectării limitei legale de viteză.
SANDRA MILOTIN

Leave a reply