La sfarsitul saptamanii trecute, 11-12.08.2012, pe aeroportul din Arad, a avut loc etapa cu numarul IV a Campionatului  National de Viteza.
Echipa Pascota Racing Team Giroc  a ajuns la Arad, sambata, zi dedicata antrenamentelor. Clubul sportiv a fost reprezentat de Ionel Pascota la clasa 1000 Superbike si  Mircea Doncean la clasa 600 Supersport, unde in urma calificarilor Pascota a plecat din pole position iar Doncean din pozitia a doua. Asadar, la cursa clasei Superbike Ionel Pascota s-a clasat pe primul loc cu un avans foarte mare, iar la clasa Supersport, pilotul Mircea Doncean dupa ce a condus cursa cateva tururi a terminat pe locul secund, pierzand in fata lui Ciujdea Adrian de la Steaua Bucuresti.
La acest eveniment familia Pascota a  readus public motocicletele cu care Ioan Ilie Pascota, Ionel Pascota senior si Petrica Pascota au reusit  sa castige numeroase titluri de campioni.
Multiplul campion, Ionel Pascota i-a surprins pe cei prezenti cand s-a urcat pe motocicleta- NSU din 1938-  a bunicului sau, Ioan Ilie Pascota, pentru a face o tura demostrativa alaturi de fiul sau ,Ionel Patrick Pascota, acesta urcandu-se pe motocicleta care i-a adus primul loc 1 in urma cu o saptamana tot la Arad.
„Din punct de vedere al cursei pot spune ca a fost o cursa foarte usoara. Pot spune ca am avut emotii cand m-am urcat pe motocicleta bunicului meu, motocicleta cu care el a fost Campion Republican in anii 1948, 1949 si Vicecampion Balcanic in anul 1949. Totodata emotile au fost mari tinand cont de faptul ca am avut ocazia sa merg impreuna cu fiul meu Patrick cateva ture pe circuit”. – a declarat Ionel Pascota
Urmatoarea etapa de campionat national va avea loc tot la Arad in luna septembrie.

Leave a reply