În perioada 17 – 19 august a.c., Direcţia de Ordine Publică -I.G.P.R., împreună cu Direcţia de Investigaţii Criminale şi Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate vor coordona, la nivel naţional, o acţiune ce are ca obiectiv prevenirea faptelor antisociale comise în zona discotecilor, barurilor, cluburilor de noapte şi altor localuri de alimentaţie publică.

Astfel, poliţişti din cadrul serviciilor de ordine publică şi investigaţii criminale, împreună cu poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, prevenirea furturilor din patrimoniul public şi privat, depistarea persoanelor care practică prostituţia şi proxenetismul, precum şi pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă.

Totodată, poliţiştii vor acţiona, atât în mediul urban, cât şi în cel rural, pentru depistarea şi tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii, identificarea bunurilor obţinute din comiterea de infracţiuni şi sancţionarea celor care încalcă prevederile legale.

De asemenea, se va urmări asigurarea măsurilor de ordine internă în localuri, pe timpul desfăşurării activităţilor distractive, cu respectarea prevederilor Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi a Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de de încălcare a unor norme de convieţuire socială.

Leave a reply