Câştigătorii primelor trei piramide Superkombat ale anului, Cătălin Moroşanu, Raul Cătinaş şi Benjamin Adegbuyi vor participa la etapele finale ale K-1 din 2012, de la Tokyo şi New York, ca urmare a parteneriatului semnat între promoţia condusă de Eduard Irimia şi organizaţia mondială cu sediul la Hong Kong.

Neînvins de 10 meciuri, Cătălin Moroşanu s-a impus în turneul de la Podgorica, în timp ce Raul Cătinaş a câştigat la Cluj-Napoca, iar Benjamin Adegbuyi a fost victorios în finala de la Varna.

În urma negocierilor cu managerii celor trei, preşedintele Superkombat, Eduard Irimia, a anunţat că aceştia şi-au dat acordul şi vor lupta în evenimentele majore ale K-1, Final 16 de la Tokyo (14 octombrie) şi finala de la New York (26 decembrie). Premiul care îi va reveni campionului mondial K-1 din 2012 se ridică la un milion de dolari.

„Mă bucur că printre finaliştii K-1 se află şi români. Ca urmare a parteneriatului dintre Superkombat şi K-1, campionii piramidelor Superkombat şi-au asigurat prezenţa la etapele finale din acest an. Totodată, cei trei vor participa şi la Superkombat Final Elimination, gală programată pe 10 noiembrie”, a declarat promotorul Eduard Irimia.
Legitimat la Respect Gym Bucureşti, Adegbuyi, care va reprezenta Nigeria, se află pentru prima oară în faţa unei astfel de ocazii. „Sunt onorat că mă număr printre cei aleşi să participe la K-1 Final 16. Deja am început pregătirea pentru că îmi doresc să mă prezint cât mai bine şi la Superkombat Final Elimination. Am şansa să câştig două turnee şi vreau să profit de ea”, a afirmat sportivul în vârstă de 27 de ani, a cărui mamă este originară din România.

La finalul săptămânii trecute,  promoţia Superkombat, condusă de românul Eduard Irimia, a devenit partener oficial la nivel global cu cea mai veche organizaţie de kick-boxing din lume, K-1, iar începând din această lună, cele două vor colabora pentru organizarea marilor evenimente precum K-1 Final sau K-1 Max.

„Sunt fericit că un lider al industriei europene precum Superkombat va ajuta K-1 şi suntem norocoşi de faptul că îi avem alături pe Eduard Irimia şi echipa lui pentru a putea dezvolta acest sport în toată lumea”, a anunţat Doug Kaplan, CEO al K-1, printr-un comunicat.

Leave a reply