Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, la data de 30.07.2012, trimiterea în judecată a inculpatului MOLNAR ŞTEFAN GABRIEL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada  07.04.2009 – 27.10.2011, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, inculpatul a omis să evidenţieze în actele contabile ori în alte documente legale, operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, cauzând  prin aceasta bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 19.904 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Arad.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului ARSENIE COSTICĂ sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi refuzul nejustificat de a prezenta documentele legale solicitate de organele fiscale în scopul împiedicării verificărilor financiare – fiscale.

Probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, au relevat următoarea situaţie de fapt:

În perioada septembrie 2008 – februarie 2009,  în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, inculpatul nu a înregistrat în contabilitate veniturile realizate din efectuarea unor lucrări de construcţii.

Cu ocazia verificărilor efectuate de organele fiscale s-a constatat că inculpatul a declarat în mod fictiv sediul societăţii, în scopul sustragerii de la controalele organelor fiscale, iar când a fost somat să se prezinte pentru efectuarea inspecţiei fiscale, a refuzat nejustificat.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului a fost de 67.213 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.

Leave a reply