O rupere de nori a produs pagube serioase în comuna Văliug din Caraș-Severin. Mai multe autoturisme au fost luate pe sus de viitură, a fost inundat un garaj al unei case și 5 poduri au fost luate de către apă, iar mai multe grădini și curți au fost umplute cu mâl. Și drumul județean ce face legătura între Văliug și Slatina Timiș a fost blocat și afectat de viitură.

Pompierii militari de la ISU Semenic  au intervenit alături de SVSU Văluigu pentru a decolmata căile de comunicație și pentru a inventaria pagubele. Precipitațiile căzute au avut un debit de 80l/mp fapt pentru care  în zona montană Semenic s-au format scurgeri de pe versanţi ce au dus la inundarea a aproximativ 20 gospodării din localitatea Văliug.

La faţa locului au fost trimise două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Reşiţa dotate cu mijloace specifice de intervenţie în astfel de situaţii. Au fost mobilizate și 2 buldoexcavatoare pentru deschiderea DJ 582 Văliug-Slatina Timiș, care a fost distrus de viitură.

Pompierii militari acţionează pentru eliberarea carosabilului şi sprijinirea oamenilor pentru curăţatarea curţilor. Nu au fost înregistrate victime.

Comments

  1. […] Citește și Inundații serioase în Văliug FOTO-VIDEO […]

Leave a reply