Așa cum este obișnuit, Sorin Frunzăverde a înțeles că nu poate să fie cel mai bun decât dacă este în dispută cu cinveva. Altfel, monotonia asta din județ, în care USL era în toate și toți l-a putere l-a obosit și coborât. Așa că a ieșit la rampă și a punctat: PSD niet!

Doar zvonurile din aceste zile prefiguraru cele ce aveau să se petreacă azi la Consiliul Județean Caraș-Severin. La ora 11 a fost convocată ședința de constituire a Consiliului Județean Caraș-Severin, cei 30 de consilieri județeni au depus jurământul și au validat componența.

A urmat constituirea grupurilor politice, unde a apărut prima surpriză: Alianța de Centru Dreapta (PNL + PC) și-a constituit grup de sine stătător în Consiliul Județean. Asta după ce, în forul județean trecut, imediat după semnarea alianței USL, toți consilierii județeni ai PSD și PNL s-au reunit convențional într-un grup USL; al cărui purtător de cuvânt era consilierul județean Nicolae Ștefănescu. Acum însă, când s-a intrat pe listele USL în Consiliul Județean, nu și-a mai pus nimeni problema unui grup USL, ci s-a vorbit direct despre grupul ACD și, evident, prin excludere, de grupul PSD. ”NU! Nu a existat această negociere cu grup USL” avea să răspundă Sorin Frunzăverde.

Dacă gălușca aceasta au înghițit-o PSD-iști, atunci când s-a trecut la propuneri pentru postul de vicepreședinte, propunerea Iustinei Turnea care i-a nominalizat pe Ionesie Ghiorghioni și pe Ilie Iova, l-a făcut pe Nicolae Ștefănescu să ceara pauză de 2 minute, pentru consultări. De aici, scenariul repeta ședința de constituire din mandatul trecut.

”Prin cele două propuneri făcute de grupul PNL, se încalcă flagrant protocolul naţional, prin care se spune că cei doi vicepreşedinţi vor fi de la cele două partide, Alianţa PNL-PC şi PSD. În această situaţie, este un atac la unitatea USL, fapt pentru care s-a luat hotărârea de a părăsi lucrările Consiliului Judeţean, până la reglemetarea acestei situaţii, la nivel naţional. De altfel, acest lucru se zvonea încă de vineri. Eu am discutat cu conducerea partidului, cu care voi avea o întâlnire şi în acestă seară, la Bucureşti. PSD este un partid care şi-a adus pe deplin aportul la această campanie electorală şi la acest scor. De aceea, nu înţelegem politica lor, a colegilor noştri, de a dori ca un anumit partid să aibă tot în acest judeţ. Eu cred că nimeni nu poate să ia tot într-un judeţ, mai ales când România este guvernată de USL. Noi l-am fi nominalizat pe Ion Spânu, pe care l-am prezentat şi în campania electorală. Aşa s-a şi discutat, până în momentul de faţă, că PNL va avea un candidat, iar noi, un candidat. Putem vorbi astfel, de o tentativă de rupere a USL Caraş-Severin. Vom vedea cum se rezolvă şi cum se pedepseşte ceea ce s-a întâmplat azi în CJ” declara Ion Mocialcă, președintele PSD Caraș-Severin, sărind și peste consultări.

Așa cum au anunțat consilierii PSD au părăsit lucrările ședinței, în sală mai rămânând 23 de consilieri județeni plus președintele. Propunerea Iustinei Turnea a rămas unică, s-a trecut la vot și toți consilierii județeni, indiferent de partidul din care făceau parte, au votat ca cei doi vicepreședinți să fie Ilie Iova și Ionesie Ghiorghioni. Menționăm că un vot a fost anulat.

Șeful PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a avut nevoie de jumătate de oră de telefoane, până să poată da o declarație presei, declarație pe care peste 10 minute a retractat-o și a dat alta. Pentru un șef de partid, comportamentul a fost descalificant, nefiind în stare să aibă o poziție fermă și serioasă, la timp. În linii mari și cu multe repetiții, Vela a arătat că PSD nu a jucat corect la alegeri, că Frunzăverde nu a fost promovat de liderii PSD, că Sibilla i-a înjurat pe blog și că oricum convenția așa a fost PSD ia viceprimarii la Reșița iar PNL”majoritatea” în Consiliul Județean. Lăsând la o parte faptul că a avea majoritate nu impune să ai și cei doi vicepreședinți, Vela a evitat să spună de ce noul for județean nu are grup USL, cum cel vechi constituise unul, așa cum am arătat, condus de Nicolae Ștefănescu.

Marcel Vela, președinte PNL ”PSD-ul a solicitat ca domnul Stepanescu să aibă majoritate în CL Reșița. La Consiliul Județean va primi majoritatea PNL”

Sorin Frunzăverde, președinte CJCS ”Niciodată nu a avut loc vre-o discuție pentru un vicepreședinte PSD”.

Cât privește ruperea USL în Caraș Severin, tot Sorin Frunzăverde a pus punctul pe i: ”Mocioalcă nu poate rupe USL în Caraș Severin dacă vrea să mai fie ales deputat la toamnă!”.

Leave a reply